Apple a lansat joi seara noul iPad Air 2, cu 18% mai subtire decat modelul precedent. Producatorul spune ca in clipa de fata este „cea mai subtire tableta de pe planeta” si cantareste sub 500 de grame. In plus, si display-ul este imbunatit – are o rezolutie 2048x1536 si o densitate foarte mare de pixeli.

Procesorul nu e nici el mai prejos iar partea grafica rivalizeaza cu consolele, fiind de 2.5 ori mai rapid decat vechiul iPad Air. Are si senzor de amprenta iar in SUA, cu ajutorul acestui senzor se poate plati direct la magazinele online, „cu degetul”. E drept ca nu filmeaza 4K, ci doar fullHD, dar in materie de conectivitate se poate duce pana la o viteza de descarcare de 1 giga pe secunda pe Wi-Fi. In plus, Apple a lansat si iPad Mini 3 care are si el ecran Retina, iar modelele mai vechi continua sa fie produse, doar ca acum se vor ieftini.

iPad Air 2

Nici noul calculator iMac nu e mai prejos. Apple a dus rezolutia ecranului pana la 5K - ce inseamna asta, aflati din video. De acum, iMac este Retina, are procesoare ultra-rapide pe care nicio aplicatie nu il poate ingenunchea. Iar incepand de vineri e gratuit la descarcare si OS X Yosemite, un sistem de operare care se lauda cu o interfata imbunatatita. In plus, calculatoarele cu Yosemite lucreaza mai bine intre ele si noul sistem iti permite sa preie pe calculator apelurile de pe iPhone.

E drept ca si preturile sunt pe masura. Un iMac incepe de la 2.500 de dolari - versiunea accesibila, cu procesor i5, iPhone incepe de la 649 de dolari iar tableta de la 499.