Sa vorbesti cu televizorul, iar el sa te ascute si sa iti indeplineasca dorintele suna ca scenariul filmului "Lampa lui Aladdin", insa cum in tehnologie si in SF orice este posibil, targul de tehnologie CES de la Las Vegas, la care participa si corespondentul PRO TV George Buhnici, vine cu noutati.

YODA pe Facebook! Da LIKE pentru cele mai noi informatii din tehnologie!

Cei de la Lenovo se misca bine in acest sector. Au adus la CES un televizor cu comanda vocala. K91 (foto in deschiderea articolului) are noul Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Aparatele din aceasta gama au diagonale intre 42 si 50 de inch, procesor dual-core la 1,5 GHz,. camera de 5 MP si 1 GB de memorie. Prima aparitie va fi pe piata chineza, apoi K91 va  ajunge si in Occident. Pretul nu este cunoscut, deocamdata.  

Si LG a adus la CES linia HDTV Cinema Screen, care are recunoastere vocala. Gadget-urile sunt capabile, de asemenea, sa inteleaga anumite gesturi 3D facute de posesor. Ele au cu o diagonala de pana 84 inch si dispun de asa-numita "ultrarezolutie".

Televizoarele au si Smart Share Plus cu Wi-Fi, pentru a urmari ce e la televizor si pe un dispozitiv mobil. Noua platforma va usura munca developerilor care vor sa creeze aplicatii pentru TV.

Surse: mashable, theverge