Cum ar fi ca in locul monstrului de televizor din sufragerie, sa ai un dispozitiv subtire, de grosimea unui carton, lipit pur si simplu pe perete? Desi suna a film SF, oamenii de la LG au reusit minunea. Produsul a fost prezentat la targul de tehnologie CES de la Las Vegas unde se afla si corespondentul PRO TV George Buhnici. Stai pe it.stirileprotv.ro si pe www.yoda.ro ca sa afli primul cum arata tehnologia viitorului!

Noul televizor foloseste aceeasi tehnologie pe care o gasim in ecranele smartphone-urilor, pentru a produce o rezolutie mai mare decat orice exista in acest moment pe piata. Sistemul OLED (organic light-emitting diode) are o rata de refresh de o mie de ori mai rapida decat la modelele asemanatoare existente pe piata, ceea ce se traduce printr-o imagine cursiva, naturala.

Un alt aspect important este ca televizorul celor de la LG foloseste 4 culori pentru pixeli, nu 3 (rosu, verde si albastru), cum se intampla in cazul produselor obisnuite.

YODA pe Facebook! Da LIKE pentru cele mai noi informatii din tehnologie!

Cei de la LG spun, pe blog-ul lor, ca "OLED TV genereaza cele mai naturale culori dintre toate televizoarele existente, la un pret mult mai scazut decat in cazul modelelor fabricate prin metodele clasice". 

Televizorul cat o foaie de carton cantareste 7,5 kg, insa pretul nu se cunoaste deocamdata. Ce stim este ca Sony vindea cu 2400 euro televizoare OLED de 11 inch.

Sursa: Telegraph