Si, inainte sa parasiti tara, este bine sa va descarcati pe telefon si cateva aplicatii care va pot scapa de cheltuieli uriase, cum sunt cele cu roaming-ul de exemplu.

Unul dintre primele lucruri pe care le descoperi dupa ce ai plecat de acasa e ca e greu sa gasesti internet si cel mai greu e sa gasesti un hotspot wi-fi gratuit. Oare unde gasesc unul in tot aeroportul asta? Sigur exista o aplicatie si pentru asta.

Wi-Fi Finder este aplicatia gratuita care va spune in fiecare oras unde gasiti internet gratis. Ca sa gasiti routerele, aveti evident nevoie de internet, dar inainte sa porniti la drum salvati harta pe telefon.

Freada stie cel mai bine cat de important este internetul gratuit. Vine din Sao Paolo, Brazilia, iar roaming-ul o costa sute de euro in vacanta pe care o petrece acum in Romania.

Mai salveaza astfel din buget pentru mancare si bautura cu net-ul din Centrul Vechi.

Ii sta bine calatorului cu drumul odata ce s-a pus in miscare, parca toata lumea iti vrea banii. Asa ca nu ar strica sa ai la indemana o aplicatie prin care sa-ti urmaresti cheltuielile cand pleci la cumparaturi.

Daca vreti sa urmariti cu atentie bugetul de vacanta, notati totul in aplicatia gratuita Expensify. Faceti poze la bonurile de casa si calculati si banii de benzina. Nu uitati de tripIT si Viamichelin pentru planificarea rutei, daca mergeti cu masina.

Giles e de doua zile in Romania si vine din Londra. Nu stie de ce a ales tara noastra, dar pana acum nu regreta.

"Folosesc TripAdvisor si pana acum a fost minunat.", spune acesta.

Nu uitati de aplicatiile pentru camera. O aplicatie buna va face ca pozele din vacanta sa arate mai bine ca multe dintre cele facute cu un aparat foto.