Sa spunem ca ai o afacere mica, ce planuiesti sa creasca in urmatorul an. Daca investesti intr-un server clasic, peste un an sau chiar mai repede va trebui sa-l arunci la gunoi si sa cumperi unul mai performant. Alti bani, alta distractie.

In cazul in care apelezi la un server virtual, e mult mai simplu sa faci un upgrade – asadar,  mereu vei beneficia de spatiul de stocare dorit si de softuri de ultima ora, fara sa iti bati capul cu administrarea sau cu licentele. Daca ai un magazin online, in perioade specifice, ca de exemplu Black Friday, poti alege suplimentarea unora dintre resurse. 

Un serviciu ce iti permite acest lucru este Virtual Data Center de la Romtelecom, care ofera o suita de resurse de calcul (procesor virtual, RAM, spatiu de stocare), aflate in centrele de date Romtelecom. Pe toate acestea le administrezi prin interfata vCloud.

Romtelecom e singurul furnizor din Romania cu centre de date proprii, localizate in Bucuresti si Brasov si interconectate direct prin fibra optica. Informatiile tale pot fi scrise in paralel, simultan, pe discuri fizice aflate in cele doua localitati, pentru a putea fi recuperate imediat in cazul unor situatii-problema.

Cu Virtual Data Center, poti configura serverele si instala orice sistem de operare pe care fie il ai deja, fie il poti alege din catalogul Romtelecom de aplicatii. In final, poti adauga, daca doresti, firewalluri, load balancere sau alte masini virtuale pentru a crea infrastructura de care ai nevoie.

Platforma de la Romtelecom foloseste cele mai actuale tehnologii existente in prezent, unele implementate in servicii unice in Romania. Poti testa acest serviciu gratuit pe http://www.romtelecom.ro/solutii-business/cloud/ sau sunand la 0800.800.901.