Cu o antena de 20 de lei, Robert ne arata diferenta de vizibilitate printre retelele fara fir ale vecinilor. Pentru ca nu sunt securizate, 3 retele pot fi accesate fara probleme. In plus, antena capteaza si hotspoturile din parcuri sau hoteluri care ofera internet gratuit.

Bucurestiul nu duce lipsa de internet gratuit. De pilda, in Piata Rosetti poti gasi 7 retele Wi-Fi, dintre care 3 nesecurizate. Semnalul prost nu este o problema cu o antena speciala. Gratuit este un fel de-a spune, pentru ca de platit plateste cineva, care nu intelege poate de ce nu are conexiunea la calitatea promisa de furnizor. Mai ales daca are vecini care au investit intr-o antena puternica.

Antenele se vand la liber si atata vreme cat nu exista legislatie care sa-i ingradeasca pe cei care le folosesc, vor ciupi din semnalul oricui aflat in raza lor. Alexandru Balan, specialist in securitate IT, vorbeste si despre alte riscuri. "Fac o tranzactie bancara, cineva poate vedea acel trafic. Ma conectez la o retea de socializare, cineva poate sa-mi intercepteze userul si parola"

In Romania exista mai bine de un milion de hotspoturi cu internet gratuit - o pepiniera asadar pentru vanatorii de Wi-Fi, dar macar pe retelele personale ii putem impiedica cu o parola.

Sursa: stirileprotv