Cine si ce spune despre tine pe internet nu mai este un secret, daca stii ce unelte sa folosesti. George Buhnici le-a facut inventarul.

Vrei sa vezi cat esti de cunoscut in bransa ta? Sau daca barfa pornita de la coltul blocului a ajuns topic si pe internet? Iata cateva unelte:

-► google.ro/trends - poti sa vezi de cate ori a fost cautat un anumit termen. Daca esti un businessman aflat la inceput, poti sa vezi de cate ori a fost cautata compania ta in Google.

-► Klout.com - un instrument de monitorizare a interactiunilor de pe retelele de socializare.

-► Google Alerts - setezi alterte pe mail de fiecare data cand apare un rezultat cu numele tau.

-► Twitter are functia "search". Nu trebuie sa faci neaparat un cont si nu e "rocketscience' sa dai o cautare. Scrii termenul dorit, apesi butonul "All" si vezi.

-► Mention.net - Iti faci un cont si setezi un keyword la alerta. Poti sa vezi in timp real cine discuta despre tine. E valabil si pentru pagini de Facebook.

-► Facebook Graph Search - lumea a uitat de sistemul de cautare al celor de la Facebook. Poti sa vezi toate pozele cu tine.

-► Si daca vrei sa afli informatii despre tine pe internet, nu te opri doar la Google. Exista si Bing, Yahoo, Comsi sau DuckDuckGo

-► Poti sa adaugi la cautari forum. Spre exemplu "george buhnici forum".

-► TweetBeep iti trimite o alerta de fiecare data cand cineva te vorbeste pe Twitter.

-► http://alp-uckan.net/free/monitorthis ->  Iti face un RSS Feed ca sa vezi cine scrie despre tine.