Windows 8 a intrat in vizorul piratilor cibernetici care ii cauta punctele slabe. Cat de sigura este insa noua versiune stiu specialistii in securitate.

Alex Balan a fost invitat in studio sa prezinte primele concluzii referitoare la vulnerabilitatile celui mai nou sistem de operare al companiei Microsoft.

Iata cele mai importante idei ale specialistului in securitate IT, Alex Balan:

-> Microsoft a facut niste pasi foarte mari in ceea ce priveste securitatea si a introdus multe bariere de protectie impotriva hackerilor.

-> Toate aplicatiile din Metro sunt inchise in propriul sistem si reprezinta principalul "zid" de protectie impotriva atacurilor.

-> Problema de care se vor lovi cei de la Microsoft este cea a utilizatorilor, care nu vor sta doar in mediul sigur din Metro si vor folosi si interfata clasica veche.

-> Cum vor fi atrasi in capcana user-ii? Vor dori sa foloseasca o aplicatie veche, care nu merge pe versiunea noua, si vor folosi interfata clasica, plina de vulnerabilitati.

-> Exista unele posibilitati de a exploata bresele de securitate ale Windows 8, care probabil ca vor fi remediate foarte curand.

Un alt specialist, invitat al editiei de marti la iLikeIT, a fost Adi de la www.audvoci.ro. Iata principalele sale concluzii referitoare la Windows 8:

-> Noul sistem de operare de la Microsoft ar putea fi revolutionar, daca cineva ar reusi sa-l faca sa porneasca.

-> Are incarcati de la inceput cei mai populari virusi, ca sa nu mai depinzi de o conexiune la net pentru a-i descarca.

-> Este dotat cu cel mai nou sistem de insecuritate care-ti face publice datele personale pe toate site-urile de fraude online.

-> Are un program special pentru restart, care ti-l poate si programa in asa fel incat sa nu te deranjeze de mai mult de 4-5 ori pe ora