Anul asta, ziua de Black Friday pica pe 29 noiembrie. Pune banii deoparte si pregateste-te de reduceri!

Romania incepe sa se obisnuiasca cu Black Friday, ziua infernala a super reducerilor, care va pica in 2013 pe 29 noiembrie. Deja am invatat lectia. Multa documentare inainte, mai multa cafea si apoi o noapte nedormita, in care te rogi ca site-ul pe care tocmai faci comanda sa nu pice.

Cele mai cautate produse:

iPhone 5S. Vezi aici pretul

Samsung Galaxy S4. Vezi aici pretul

iPad mini. Vezi aici pretul

iPad air. Vezi aici pretul

Multi dintre voi au profitat anul trecut de reducerile de Black Friday si si-au luat produsele dorite. De aceea am pregatit o lista cu cele mai tari gadgeturi pe care le poti cumpara cu pret redus in noiembrie.

Deja cateva magazine de IT si electrocasnice participante la Black Friday, care au confirmat deja.

Anul trecut, romanii si-au cumparat o multime de gadgeturi si aparate electrocasnice, iar magazinele romanesti s-au blocat inca din primele ore. La finalul zilei, am tras linie si, impreuna cu cititorii nostri, am spus care au fost ofertele adevarate si care au fost marile tepe.

Noi am facut o lista cu produsele pe care merita sa le urmaresti in perioada urmatoare. Daca te tenteaza ceva anume, studiaza atent pretul ca sa vezi exact cat va fi reducerea reala in noaptea de Black Friday.

Acestea sunt cele mai tari gadgeturi pe care ti le poti cumpara:

 

SMARTPHONE-URI

iPhone – Cele mai noi modele ale Apple, iPhone 5s si iPhone 5c, ar putea avea o reducere de 5-10%. Mai mult noroc ai putea avea cu modelul iPhone 5, pentru ca, daca e sa ne luam dupa Black Friday-ul de anul trecut, ar putea avea un pret mai mic cu 10-15%

Vezi aici pretul la iPhone 5s si iPhone 5c.

Samsung Galaxy S3 – Cel mai bun telefon al coreenilor de la Samsung, Galaxy S4, nu va beneficia de o reducere prea mare. Asta, daca se va gasi totusi in oferta magazinelor online. Ca si anul trecut, vedeta reducerilor de Black Friday ar putea fi generatia anterioara, Galaxy S3, care ar putea beneficia de o reducere de 10-12%

Vezi aici pretul la Samsung Galaxy S4 si Samsung Galaxy S3.

Nokia Lumia 1020 – Cu putin noroc, s-ar putea sa gasim un pret redus cu maximum 10%. Momentan, Lumia 1020 poate fi cumparat in Romania cu preturi intre 2.700 si 3.200 de lei. Mai degraba, indreptati-va atentia catre Lumia 925, Lumia 900 sau chiar Lumia 920.

Vezi aici pretul la Nokia Lumia 1020.

TABLETE

iPad – Apple va pastra probabil traditia reducerilor intre 5-15% pentru toate produsele sale. Pretul actualei generatii ar putea scadea pana pe data de 29 noiembrie, cand incepe Black Friday, mai ales ca Apple tocmai a prezentat iPad 5 si iPad Mini 2. In plus, “Vinerea Neagra” a reducerilor ar mai putea aduce inca 5-10 procente in minus. Totusi, luati in considerare o reducere mai mare pentru iPad Mini. Sau cine stie, poate o generatie mai veche. Anul trecut, pretul unui iPad 2 a scazut la jumatate.

Vezi aici pretul la iPad 4 si iPad mini

Nexus 7 – Pretul unui Nexus 7 se invarte acum in jurul sumei de 1.000 de lei. Anul trecut, tableta celor de la Google nu s-a numarat printre vedetele Black Friday, dar speram sa o putem vedea redusa cu 18-20%, oarecum normal pentru acest gen de tablete. Acelasi lucru ar ptuae fi valabil si pentru fratele mai mare, Nexus 10.

Vezi aici pretul la Nexus 7.

Samsung Galaxy Tab – Nu credem ca editia 2014 Samsung Galaxy Note 10.1 va fi prezenta printre tabletele reduse, dar merita sa aruncati o privire pe generatia N8000, sau pe tabletele de 7” sau 8”.

Vezi aici pretul la Samsung Galaxy Note 10.1.

SISTEME DESKTOP SI NOTEBOOK-uri

Oferta de Black Friday 2013 va fi cu siguranta variata. Iar reducerile pentru laptop-uri vor fi cuprinse, cel mai probabil cuprinse intre 20 – 50%. Un singur sfat aici. Verificati inca de pe acum preturile produselor dorite. Nu de alta, dar ar fi bine sa va asigurati ca nu creste artificial cu o saptamana-doua inainte, pentru ca apoi sa aiba aplicata o reducere inexistenta. Si inca ceva, puneti-va la punct cu specificatiile. E posibil sa gasiti un produs similar cu ce va doriti, la un pret mai bun. Dar nu veti avea timp sa va documentati bine in ziua de Black Friday pentru ca s-ar putea ca cineva sa v-o ia inainte. Acelasi lucru e valabil si pentru sistemele desktop, in cazul in care sunteti old-school.

CONSOLE

Playstation 4 – Ar fi fost vedeta incontestabila a campaniei de reduceri Black Friday. Din pacate, se va lansa fix pe 29 noiembrie, asa ca mai bine speri sa o gasesti printre cadourile de Craciun. Ai putea lua in considerare insa generatia a treia. Anul trecut, reducerea pentru un PS3 a fost de aproximativ 30%. 

Xbox 360 – Urmatoarea generatie a consolei Microsoft, Xbox One, se va lansa la noi la sfarsitul lunii noiembrie. Cu putin noroc, pe 29 noiembrie sau in zilele imediat urmatoare, pretul unui Xbox 360 va scadea cu 35-40 de procente.

JOCURI

Grand Theft Auto V – Momentan, jocul celor de la Rockstar Games e disponibil pentru Playstation si Xbox si costa 59 de euro (259 lei). Desi e putin probabil sa scada foarte mult, verificati si site-urile externe, de genul Amazon pentru o oferta de Black Friday.

Battlefield 4 – E poate FPS-ul momentului. Versiunile pentru PC, PS 3 si Xbox 360 vor fi lansate pe 29 octombrie. Daca nu o sa apara si la noi in oferta de Black Friday, incercati site-ul Origin sau gigantul Amazon.

Vezi cat costa Battlefield 4

Call of Duty: Ghosts – Cealalta vedeta mare a genului first person shooter. Va fi disponibil incepand cu 5 noiembrie, la un pret de 59 de euro. Nu prea credem ca il veti vedea in ofertele de Black Friday, dar incercati-va norocul cu o saptamana inainte, pe site-ul Steam. Ar putea intra la un moment dat la reducerile rapide.

Share articol: