Producatorul japonez anunta Canon EOS 60Da, o camera foto DSLR cu functii speciale pentru observarea cosmosului. Camera are o rezolutie de 18 megapixeli si un ecran "Clear View LCD" de 3 inci. Display-ul permite o focalizare detaliata cu pana la 1.040.000 de puncte, Canon EOS 60Da putand fi folosit fara telescop.

Spre deosebire de o camera DSLR obisnuita, noul model Canon are un senzor hydrogen-alpha si un filtru infrarosu dedicat pentru observarea spatiului pe timp de noapte. Aceste caracteristici permit surprinderea unor nebuloase de culoare rosie sau a altor fenomene cosmice.

Imaginile suprise de Canon EOS 60Da pot fi vizualizate pe un receptor TV prin modul "Live View" si cablul "AVC-DC400ST Stereo AV Video". Camera poate fi achizitionata si cu TC-80N3, un accesoriu optional ce permite controlul timpului de expunere mai mare de 30 de secunde.

Potrivit Canon, noul model EOS 60Da va disponibil in reteaua dealerilor autorizati, cel mai probabil incepand cu aceasta luna, pentru un pret de 1499 USD.