Sony a lansat in Romania α77 (SLT-A77), o camera foto digitala ultraperformanta cu oglinda semitransparenta (SLT - Single-Lens Translucent), ce realizeaza cea mai rapida fotografiere in rafala, la 12 cadre pe secunda si rezolutie full, cu detectarea fazei de focalizare automata.

Camera are o rezolutie uimitoare de 24,3 megapixeli si un nou sistem de focalizare automata in 19 puncte, cu 11 senzori in cruce. Sony α77 dispune de primul vizor XGA OLED Tru-Finder si primul ecran LCD Xtra Fine cu 3 puncte de rotatie. Camera poate face inregistrari video Full HD Quick AF cu control de expunere flexibil P/A/S/M in modul de focalizare manuala.

Cele mai recente optimizari ale tehnologiei oglinzii semitransparente de la Sony pozitioneaza modelul SLT-A77 (α77) drept cea mai rapida camera cu obiective interschimbabile. Design-ul inovator include un nou buton tactil pentru utilizare “cu ochii inchisi”, chiar in timpul vizionarii cadrului fotografiat sau filmat prin intermediul vizorului de inalta rezolutie XGA OLED Tru-Finder.

Un mult asteptat succesor al aclamatului DSLR α700, noul α77 adauga rafinament performantei si o constructie robusta, pentru indeplinirea cu usurinta a sarcinilor fotografice.

Fotografiere ultra-receptiva

Camera α77 se mandreste cu cea mai rapida performanta de fotografiere continua cu focalizare automata, surprinzand imagini la rezolutie-full la viteza de 12 cadre pe secunda, cu focalizare automata continua si detectia fazei.


Optiunea precisa de focalizare automata a obiectelor in miscare este mai clara si mai sensibila ca niciodata, datorita unui nou sistem de focalizare automata in 19 puncte, cu 11 senzori in cruce. Focalizarea permanenta mentine blocarea exacta a interesului pe un subiect in miscare ales – chiar daca vizulizarea tintei este estompata uneori de miscarea altui subiect.
 
Reactiile ultra-precise sunt intarite de o noua aparatoare electronica frontala, iar aceasta poate atinge un timp de raspuns la declansare minim, de aprox. 0.050 secunde.

Calitate a imaginii fara precedent si optiuni creative

Camera α77 beneficiaza de noul senzor CMOS Exmor APS HD de la Sony, cu o rezolutie a imaginii de 24,3 megapixeli reali.

Senzorul este echipat cu cea mai recenta optimizare a procesorului de imagine BIONZ de la Sony, care gestioneaza cantitati uriase de date de mare viteza capturate de senzorul camerei. Aceasta alaturare unica a senzorului cu procesoru de imagine BIONZ ofera raspunsuri de fotografiere fara precedent, alaturi de o calitate ireprosabila a imaginii, cu zgomot minim pentru fotografii sau inregistrari video HD.

Sensibilitatea cu o paleta generoasa de valori, ISO 100-16000, poate fi redusa (doar la α77) pana la ISO 50. La cele mai inalte valori ale sensibilitatii, camera digitala poate surprinde cadre cu actiuni sportive cu timp foarte rapid de expunere sau pot captura scene din natura, cu zgomot mic de imagine, fara a fi nevoie de blit. Setarile scazute ISO sunt ideale atunci cand sunt utilizate impreuna cu expunerea lunga pentru realizarea de fotografii expresive, precum surprinderea unei ape curgatoare.

Camera beneficiaza de primul vizor Tru-Finder XGA OLED din lume. Cu o rezolutie (XGA) fara precedent, de 2359k puncte, acest vizor electronic unic ofera o imagine luminoasa, detaliata, cu un contrast ridicat cu acoperire a campului vizual de 100%, de 10 ori mai mare decat un vizor electronic obisnuit.

Informatii detaliate ale procesului de fotografiere pot fi afisate in 5 moduri diferite, la alegere. Efectele setarii expunerii, balansul de alb si alte optiuni sunt previzualizate in timp real in vizorul Tru-Finder. Setarile de focalizare pot fi de asemenea confirmate prin marirea unei portiuni din imagine.

La o simpla apasare de buton, teleconvertorul inteligent afiseaza o portiune centrala marita a senzorului de imagine. Acest proces permite imaginilor sa fie clar afisate pe vizorul Tru-Finder XGA OLED de inalta rezolutie. De asemenea, imaginile vor fi inregistrate ca fotografii de 12 megapixeli, cu un factor de zoom digital de 1.4x sau 2x. Rezultatele finale pot fi vizualizate cu ajutorul vizorului TruFinder, permitand fotografului sa se concentreze pe fluxul de creatie.

Fotografiile si filmuletele pot fi create si previzualizate cu ajutorul ecranului LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0"), cu unghi ajustabil. Ecranul ofera rezolutie inalta (921k puncte) si tehnologie TruBlack pentru detalii superbe si contrast. Un plus de rafinament, noua camera α77 introduce primul ecran ajustabil cu 3 puncte de rotatie, care se inclina si pivoteaza cu usurinta pentru incadrare usoara la orice unghi.

Inregistrare video Full HD

Noua camera α77 aduce ajustari suplimentare popularului mod de filmare Quick AF Full HD deja prezent pe camerele anterioare cu oglinda semitransparenta de la Sony. Detectia fazei mentine focalizarea corecta in timpul inregistrarii video a portretelor, chiar si atunci cand subiectii se afla in miscare.

O alta premiera pentru utilizatorii de camere cu senzor de tip APS-C, inregistrarea video Full HD poate fi acum realizata la 50p (progresiv) – reflectand imbunatatirile recente ale formatului AVCHD (Ver. 2.0). Filmarea 25p, este, de asemenea, disponibila pentru realizarea clipurilor video artistice. Optiunile video creative sunt extinse prin adaugarea focalizarii manuale si a modurilor de expunere P/A/S/M, cunoscute fotografilor.

α77: tehnologia oglinzii semitransparente pentru fotografii entuziasti

Succesorul firesc al camerei DSLR α700 , noul α77 adauga doua butoane de control pentru operatiuni tactile intuitive si un ecran LCD separat, montat in partea superioara a camerei. Corpul camerei este alcatuit din panouri din aliaj de magneziu pentru rezistenta si luminozitate. Butoanele cheie de control sunt special create impotriva efectelor prafului si umiditatii, completand nivelurile de protectie similare ale noului obiectiv SAL1650, VG-C77AM Vertical Grip pentru α77 si ale blitului HVL-F43AM.

Subliniind caracteristicile robuste ale camerei, un nou declansator suporta 150.000 de cicluri de utilizare si suporta o viteza de declansare ultr-rapida, de minimum 1/8000 sec (1/250 sec cu blit). GPS-ul integrat permite etichetarea geografica automata a fotografiilor si a clipurilor video cu informatii despre locul capturarii imaginilor.

Noul obiectiv zoom DT 16-50mm F2.8 SSM si accesorii

Gama de obiective cu montura A include acum obiectivul zoom standard, silentios si luminos DT 16-50mm F2.8 SSM cu acoperire sperangulara de 16mm, ideala pentru portrete si fotografie uzuala.

Obiectivul ultra-performant beneficiaza de un design rezistent la praf si umezeala si ofera un zoom de aproximativ 3x la diafragma constanta de maximum F2.8. Performanta optica este asigurata de doua elemente asferice si trei elemente din sticla ED pentru a minimiza aberatia la toate distantele focale. Un SSM intern (Motor Super Sonic wave) asigura focalizarea automata rapida si silentioasa.

Disponibil optional, manerul vertical VG-C77AM, rezistent la praf si umezeala, asigura utilizarea confortabila in pozitii verticale de fotografiere. Poate gazdui pana la doua baterii InfoLITHIUM NP-FM500H, dubland capacitatea de fotografiere pana la aprox. 1060 de cadre (cu ajutorul ecranului LCD)/940 cadre (cu ajutorul vizorului Tru-Finder), atunci cand se utilizeaza Memory Stick PRO Duo.

Blitul extern HVL-F43AM, compact si multifunctional, este optimizat pentru rezultate superbe cu toate camerele cu montura A cu o iesire puternica a lui GN43, ajustare Quick Shift Bounce, control wireless si design rezistent la praf si umezeala. Acestea sunt completate de alte accesorii cu sistem cu montura A, care includ un rucsac, huse moi pentru transport, protector de ecran LCD si cupe oculare.
 
Noua camera digitala cu obiective interschimbabile si oglinda semitransparenta va fi disponibila din luna octombrie 2011.Sursa: Sony


Citeste si:

Sony Cyber-shot TX55, camera care fotografiaza si filmeaza simultan

O camera foto de 1400 megapixeli va fotografia asteroizi

Camera foto 3D Panasonic FZ48 vine in Romania

Supercamera foto de 1 miliard de pixeli a fost asamblata

Prima fotografie facuta cu iPhone 5 a aparut pe Internet