Același lucru este valabil și cu tabletele de la Apple, adică iPad-urile, care de multe ori nu sunt puse la încărcat așa cum trebuie.

Dacă ți se întâmplă de multe ori să lași tableta la încărcat, iar după o oră să sesizezi că bateria nu și-a revenit prea mult, atunci sunt câteva lucruri pe care trebuie să le verifici și să le schimbi.

În primul rând, asigură-te că folosești un adaptor pentru priză corect. Poți utiliza un adaptor de iPhone, însă acesta va încărca un iPad mult mai încet. Dacă folosești un adaptor dezvoltat de un terț, atunci acesta ar putea fi problema. Mai mult, accesoriile care nu sunt originale pot fi chiar periculoase.

În cazul în care folosești un adaptor original pentru iPad, dar tableta nu se încarcă repede, cablul ar putea fi de vină. Verifică-l să nu fie „împușcat” sau îndoit la capete, pentru că acest lucru ar putea cauza problema. 

Nu îl ultimul rând, asigură-te că ai curățat cu atenție slotul pentru cablu din tabletă. Din când în când, acolo se poate aduna murdărie, iar contactul poate fi afectat.