Google promite ca, până în 2022, va folosi materiale reciclabile pentru realizarea tuturor produselor hardware, pentru a reduce poluarea produsă de industria electronicelor. 

Scopul este acela de „a maximiza conținutul reciclat” încorporat în dispozitivele realizate de companie, a precizat Anna Meegan, directorul CSR al gigantului, într- postare pe blog citată de Mashable. Concret, acest lucru înseamnă că ne putem aștepta ca smartphone-urile Pixel, Chromebook-urile și boxele inteligente Google Home să fie, cel puțin parțial, alcătuite din sticle de plastic și metale reciclate. 

Vezi și Veste importantă de la Google pentru toți userii de Android și iOS. Ce vei putea face de acum

Potrivit Fast Company, unul dintre produsele care vor fi lansate anul acesta va avea un design eco-friendly, fiind realizat din materiale obținute din sticle reciclate, în loc de plastic aflat la prima utilizare. Echipa de hardware a Google a testat materialul timp de doi ani, pentru a se asigura că îndeplinește cerințele de design și că această metodă poate fi adoptată pe scară largă. 

Politica de sustenabilitate a companiei va fi extinsă și la serviciile de livrare. Până în 2020, 100% dintre expedierile produselor hardware vor avea „amprentă de carbon 0”. Google își dorește și să producă niște componente care să fie ușor de dezasamblat, în așa fel încât reciclarea să fie cât mai simplă și eficientă. Compania a precizat pentru Fast Company că a reușit deja să reducă livrările care generează emisii de carbon cu până la 40%, trecând de la transportul aerian la cel naval. 

Este o datorie continuă care are de a face cu obținerea sustenabilității de la început și încorporarea acestui proces în întregul lanț de dezvoltare a produselor și în toate operațiunile noastre, realizând, în același timp, componentele pe care clienții noștri și le doresc”, a mai explicat Meegan. 

În 2017, Apple a anunțat planuri de construcție a produselor proprii din resurse regenerabile sau din materiale reciclate, iar acest proces a determinat folosirea unui tip de aluminiu 100% reciclat pentru carcasele MacBook Air și Mac mini. 

Share articol: