Smartphone-urile vor avea in curand autonomie a baterie de o saptamana! Asta spune compania britanica Intelligent Energy Holdings. Acestia sunt cunoscuti cel mai mult pentru black cab-ul londonez alimentat cu hidrogen. Acum si-au mutat atentia la bateria telefoanelor mobile si lucreaza la o tehnologie care va insemna ca utilizatorii isi vor incarca telefoanele o data pe saptamana.

Intelligent Energy a anuntat saptamana aceasta ca a semnat un contract de dezvoltare cu un producator de smartphone-uri al carui nume nu a fost dezvaluit. Cele 2 companii vor lucra impreuna pentru o tehnologie pila de combustie incorporata pentru telefoanele mobile.

Un telefon cu o astfel de tehnologie ar putea ajunge pe piata in urmatorii 2 ani daca parteneriatul ajunge la rezultatul dorit, le-au spus Intelligent Energy celor de la Bloomberg.

"Am lucrat cu producatorul de echipament in ultimele saptamani, demonstrand ce ar putea face tehnologia noastra de pila de combustie cu hidrogen cand este incorporata intr-un smartphone.

Credem ca incorporarea acestea in device-urile portabile reprezinta o solutie pentru actuala dilema a duratei de viata a bateriilor. Consumatorii cer din ce in ce mai mult de la telefoanele iar inovatiile in ceea ce priveste bateria nu au tinut pasul" a spus Julian Hughes, director la diviza de Consumer Electronics la Intelligent Energy.

Acestia nu sunt singurii care lucreaza la prelungirea duratei de viata a bateriei. Cercetatori de la Universitatea din Cambridge au facut o demonstratie in laborator cum ca bateriile cu lithiu oxigen ofera o densitatea de energie de 10 ori mai mare decat a celei cu lithiu ion si pot fi incarcate de peste 2.000 de ori.