In acest fel, Amazon face pasi in domeniul difuzarii de continut pe Internet.

Achizitia, facuta publica luni, este una dintre cele mai mari din istoria Amazon: gigantul online din domeniul distributiei va plati 970 de milioane de dolari in numerar pentru Twitch, un serviciu specializat in difuzarea de jocuri video online, anunta Mediafax.

"Difuzarea si urmarirea jocurilor video este un fenomen mondial si Twitch a construit o platforma care reuneste zeci de milioane de oameni care se uita timp de miliarde de minute la jocuri in fiecare luna", a declarat Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al retailerului online Amazon. "Ne dorim sa invatam de la ei si speram sa ii putem ajuta sa creeze rapid noi servicii pentru comunitatea din acest domeniu", a mai spus Bezos.

Anuntul achizitiei de catre Amazon a serviciului Twitch este unul surprinzator, potrivit presei internationale. In prima parte a acestui an au aparut zvonuri potrivit carora platforma YouTube, detinuta de Google, era interesata sa cumpere Twitch pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Compania Twitch a fost lansata in 2011 si are sediul central in San Francisco. Twitch este cea mai importanta platforma de difuzare de jocuri video in streaming, la nivel international.

Twitch (www.twitch.tv) are peste 55 de milioane de utilizatori in fiecare luna, care se uita la parti din diferite jocuri difuzate live si comenteaza performanta jucatorilor. De asemenea, Twitch difuzeaza competitii de jocuri video.

Potrivit reprezentantilor Twitch, continutul acestui serviciu a fost vizionat timp de 15 miliarde de minute in luna iulie.

Amazon este deja prezent pe piata jocurilor video prin intermediul companiei de creatie Amazon Game Studios, pe care a intarit-o la inceputul acestui an prin achizitia studioului californian Double Helix Game. Totodata, Amazon a integrat jocuri online pe decodorul sau TV, numit Fire TV, lansat in primavara.

Cea mai mare tranzactie facuta pana in prezent de Amazon a fost achizitia, in 2009, a site-ului de vanzari de pantofi Zappos, pentru 1,2 miliarde de dolari, o parte din aceasta suma fiind convertita in actiuni.

Lansat ca o simpla librarie online, retailerul Amazon si-a dezvoltat foarte mult activitatea in ultimii ani, largindu-si gama de produse pe care le vinde si dezvoltandu-se in sectoare diferite.

Amazon a devenit astfel un actor important in sectorul informaticii dematerializate (cloud) si inchiriaza pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.

Pe de alta parte, Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al Amazon, a anuntat, in august 2013, ca va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

Share articol: