Experții în securitate cibernetică de la Check Point susțin că unii hackeri se folosesc de interesul tot mai mare al oamenilor pentru noul virus și astfel reușesc să infecteze computerele.

Hackerii folosesc un soft malițios numit AZORult, pentru a realiza false pagini de internet care ar prezenta hărți ce arată răspândirea coronavirusului.

Falsa hartă pare să prezinte informații oficiale despre epidemie, furnizate de Institutul Johns Hopkins. Dacă este însă descărcată, hackerul va avea acces imediat la computer și va putea obține datele personale ale utilizatorului, inclusiv parole și conturi.

De aceea, specialiștii avertizează că informațiile despre coronavirus trebuie să fie accesate și descărcate numai din surse sigure, oficiale.

Din ianuarie și până în prezent au fost create peste 4.000 de domenii legate de noul coronavirus, iar dintre acestea 300 sunt suspecte, scrie Daily Mail.

Utilizatorii nu trebuie să accepte informații sau chiar teste pentru detectarea virusului din surse suspecte, pentru că deseori singurul scop al celor care oferă aceste produse este să adune informații personale sau să câștige bani.

Cele mai multe victime ale hackerilor sunt până acum italienii. Nu este surprinzător, având în vedere că în Italia s-au înregistrat foarte multe cazuri de coronavirus.
 

Share articol: