Google s-a angajat să nu mai urmărească utilizatorii pe Internet și declară că se va îndrepta „către un web cu mai multă confidențialitate”.

Compania a spus deja că va pune capăt asistenței pentru cookie-urile de la terți, care sunt folosite pentru a urmări utilizatorii în timp ce navighează pe Internet, colectând informații despre ceea ce văd și ce pagini vizitează.

Acum Google a spus că nu va folosi alte modalități de urmărire a indivizilor, într-o schimbare majoră a politicii.

În schimb, va folosi doar „tehnologii de păstrare a confidențialității” care le permit totuși agenților de publicitate să înțeleagă cum se comportă oamenii, dar fără a colecta informații despre fiecare dintre ei în mod individual, a anunțat compania într-un articol pe blog.

Compania se teme că dacă preocupările oamenilor cu privire la confidențialitatea și protecția identității lor personale nu vor fi abordate, „viitorul web-ului liber și deschis” ar fi expus riscului, a scris David Temkin, directorul Google pentru managementul produselor pentru confidențialitatea și încrederea anunțurilor, în bara.

David Temkin, director Google, a arătat că 72% dintre oameni cred că sunt urmăriți aproape în totalitate din ceea ce fac online și 81% sunt de acord că riscurile cu care se confruntă colectarea datelor depășesc beneficiile.

„Odată ce cookie-urile terță parte sunt eliminate treptat, nu vom construi identificatori alternativi pentru a urmări persoanele în timp ce navighează pe web și nici nu le vom folosi în produsele noastre”, a scris el în articol.

În schimb, Google va construi noi tehnologii care exclud urmărirea individuală, permițând totuși agențiilor de publicitate să obțină rezultate.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: