Sistemele standard de plată au funcționat o perioadă îndelungată în domenii ce presupuneau tranzacțiile realizate cu numerar sau prin plata cu cardul. În 2019 însă, nevoile consumatorilor sunt considerabil diferite de cele din trecut. Simpla deținere a sertarelor de bani pentru casa de marcat nu mai este suficientă.
 

Din acest motiv, nevoile si preferințele utilizatorilor pentru utilizarea unor sisteme de plată moderne au devenit din ce în ce mai ușor de observat. Astăzi ne-am propus să analizăm ce înseamnă un astfel de sistem și care sunt beneficiile pe care le oferă. Citește în continuare pentru a descoperi aceste informații utile.

De ce este necesar un sistem de plată modern în 2019

Pe măsură ce tehnologia aferentă procesului de vânzare cu amănuntul continuă să avanseze, experiența de plată implicată în acest proces trebuie să evolueze în același ritm. Întrucât comerțul electronic continuă să își mențină poziția de top în sectorul comerțului cu amănuntul, magazinele trebuie să concureze cu procesul modern și ușor de plată și cu beneficiile pe care experiența achizițiilor realizate online o oferă.
Din acest motiv, sistemele de plată moderne au devenit o necesitate clară în 2019. Iată care sunt beneficiile pe care acestea le oferă.

Beneficiile sistemelor de plată moderne

Înlesnirea plății conform preferințelor clienților - Cea mai eficientă tactică pe care o puteți adopta, pentru a înlesni procesul de vânzare-cumpărare, în 2019, constă în facilitarea diverselor modalități de plată pentru clienți. 

         ♦ Astfel, consumatorii vor avea la dispoziție sisteme eficiente de plată, pentru a alege cea mai facilă metodă, conform propriilor preferințe și nevoi. 

         ♦ În prezent, clienții doresc să aibă la dispoziție mai multe opțiuni de plată, nu doar cele clasice, de tip numerar sau cu cardul.

→ Facilitarea plății cu telefonul mobil - În 2019, deținerea și utilizarea unui smarpthone reprezintă o obișnuință și nu o noutate. Clienții preferă utilizarea unui singur dispozitiv pentru diverse activități, inclusiv pentru realizarea plăților aferente cumpărăturilor efectuate.

         ♦ Din acest motiv, plata directă cu telefonul mobil a devenit o opțiune pe care consumatorii doresc să o aibă la dispoziție.

         ♦ În plus, comercianții beneficiază de pe urma acestei nevoi a clienților, întrucât le permite să vândă produse sau servicii chiar și celor care sunt interesați să achiziționeze, atunci când nu au la îndemână bani cash sau cardul. 

         ♦ Tot mai mulți clienti sunt interesați de plata prin Apple Pay, Google Pay sau PayPal în 2019. Aceste opțiuni le permit să efectueze cumpărături oriunde s-ar afla, la orice oră și fără a fi nevoiți să aibă numerar sau fonduri disponibile pe card.

→ Cititoare moderne de carduri - Existența și folosirea acestor sisteme moderne nu reprezintă neapărat o noutate în 2019. Ceea ce s-a schimbat însă este procentul de clienți care aleg să profite de avantajele acestui sistem de plată. Posibilitatea de a plăti rapid, prin sistemul cardurilor contactless este preferată de majoritatea clienților în prezent.

→ Plata online, ridicare din magazine - Timpul pentru cumpărături de care beneficiem devine parcă tot mai redus. Din acest motiv, numeroși clienți preferă varianta plății online a produselor necesare, cu posibilitatea de ridicare din magazine. Avantajul acestora este reprezentat de durata redusă de timp petrecut în magazine, pentru alegerea si efectuarea plății.

→ Facturi primite pe email - Cine mai are timp în 2019 să aștepte completarea facturii în magazine? Nimeni, motiv pentru care efectuarea achizițiilor online, cu primirea facturilor pe email reprezintă o opțiune populară în rândul consumatorilor.

Așadar, pentru a vă menține în topul preferințelor clienților voștri, în domeniul în care ați dezvoltat o afacere, în 2019 trebuie să le oferiți șansa de a beneficia de o gamă diversă de opțiuni de plată pentru achizițiile efectuate.

Share articol: