Dacă deții un site web de ceva timp, probabil traficul pe acesta a început să fie din ce în ce mai mare. Deși te-ai putut descurca până în prezent cu un pachet de găzduire partajată, mai mult că sigur te gândești să treci pe un plan de hosting avansat.

Un server dedicat îți pune la dispoziție toate resursele sale, astfel încât nu mai este nevoie să-l împărți cu nimeni. Totuși, costurile de întreținere pot deveni mari și beneficiile s-ar putea să nu fie întotdeauna necesare. Pe de altă parte, un plan pentru servere VPS reprezintă o alternativă potrivită. Iată la ce să te aștepți de la această soluție!

Care sunt avantajele unui server VPS?

Deși memoria RAM și spațiul de pe disc sunt limitate, acestea îți aparțîn în întregime. Un server normal este împărțit în mai multe servere virtuale private, iar fiecare client al furnizorului rămâne responsabil pentru scopurile în care utilizează website-ul și nu poate fi afectat de către acțiunile celorlalți. Astfel, doar tu eșți cel care poate duce la epuizarea lățimii de bandă.

Dacă se ajunge într-un punct critic, resursele pot fi modificate în orice clipă pe servere VPS. Un furnizor de încredere îți pune la dispoziție procesoare Intel Xeon de ultima generație, hardware performant și cel mai bun software de virtualizare. Drept urmare, dacă traficul crește masiv într-un timp scurt, nu este necesar să migrezi pe alt server. În schimb, poți solicită companiei de web hosting să-ți ofere un plan personalizat.

Cât de ușor este să gestionezi un astfel de server?

Un server VPS poate fi ușor de gestionat, deoarece acesta are, în general, o interfață plăcută. Totuși, procesul necesită cunoștințe tehnice de baza. Pentru a face lucrurile mai simple, alege un plan de servere VPS cu cPanel. Dacă dispui de panou de control, este exact cum ai avea în continuare un plan de găzduire shared.

Nu ai nevoie de o echipa de IT profesionistă, deoarece firma de găzduire se ocupă de majoritatea aspectelor legate de întreținere. Serviciul Cloud VPS reprezintă un VPS dinamic, care poate fi modificat în timpul rulării. Cu alte cuvinte, îi poți adaugă resurse suplimentare, fără să existe perioade de downtime.

În plus, poți efectua un upgrade sau un downgrade în orice moment, acest lucru fiind posibil datorită tehnologiei OpenStack. Stocarea este de tipul RAID 10, iar arhitectură serverului rămâne bazată în întregime pe SSD. De asemenea, toate VPS-urile sunt lansate imediat după achiziție, astfel încât tu să nu mai ai nevoie de timp de așteptare.

Ce sisteme de operare sunt disponibile pentru servere VPS?

Așa cum un calculator funcționează cu ajutorul unui sistem de operare, și serverele VPS au nevoie de ele pentru a putea fi controlate. Cei mai mulți oameni aleg să utilizeze Windows, datorită familiaritatii pe care o au cu acesta. Sistemele de același tip sunt o necesitate pentru cei care lucrează în aplicații precum .NET., ASP, PHP, MySQL sau MS Access.

În schimb, cei care vor să utilizeze WordPress, Python, Perl, CGI și WYSIWYG au nevoie de Linux. Există mai multe versiuni pentru care orice dintre aceste variante, iar alegerea finală trebuie făcută în funcție de fiecare situație particulară. Achiziționează un plan pentru servere VPS de la un furnizor de calitate și te poți bucură de acces root complet la un preț accesibil!

Share articol: