Legenda spune că orice cheiță primită cu telefonul nou cumpărat din magazin dispare după primele 3 ore de la desfacerea cutiei smartphone-ului.

Dincolo de glumă, de cele mai multe ori ne este imposibil să găsim cheița pentru slotul dedicat cardului SIM al telefonului, așă că avem nevoie de improvizații. Forfecuțele nu merg, nici pixurile, dar nu trebuie să fie o dramă, pentru că sigur vei găsi ceva util în casă.

Iată câteva soluții simple, care vor funcționa:

1. O agrafă pentru hârtie

Poate fi ușor modificată, îndoită, ca să se potrivească mai bine la slotul cardului SIM, însă trebuie să ai grijă câtă presiune pui, ca să nu forțezi prea rău intrarea.

2. Un ac de siguranță

Sigur trebuie să ai prin casă câteva ace de siguranță. Dacă nu în trusa de cusut, atunci printre haine, poate la o bluză pe care ai încercat să o mai strângi un pic la spate.

3. Acul de la cercei

Dacă vrei să recurgi la această soluție trebuie să ai grijă, pentru că nu toate acele de la cercei sunt îndeajuns de subțiri pentru slotul de card și nu ar fi indicat să îl forțezi.

4. Capse

Caută prin birou și vezi dacă nu cumva mai ai un capsator vechi, cu câteva capse în el. Te vor scăpa de o mare bătaie de cap.

5. Un creion mecanic

Dacă un pix nu e îndeajuns de subțire, un creion mecanic e excelent ca să poți deschide slotul pentru cardul SIM.