Aceasta va fi probabil denumirea noului sistem de operare pe care Huawei îl va lansa pe telefoanele sale, în locul Android.

Cererea a fost formulată pe 24 mai, la doar 4 zile după embargoul impus de SUA asupra companiei chineze. Experții cred însă că Huawei dezvoltă propriul sistem de operare încă din 2015.

De altfel, Huawei a anunțat din noiembrie 2018 că lucrează la un sistem de operare care va fi alternativa la Android.

Totodată, un raport recent anunță o posibilă colaborare cu Aptoide pentru înlocuirea Google Play Store cu un magazin digital propriu pentru sistemul de operare care va fi lansat de Huawei.

În prezent, Huawei a primit o perioadă de grație, până în luna august, timp în care compania poate ajunge la o înțelegere cu autoritățile americane. În acest caz, toate probleme se vor rezolva.

În caz contrar însă, Huawei va trebui să revolve nu doar problemele legate de sistemul de operare, ci și de hardware, pentru că multe componente folosite la dispozitivele sale se bazează pe tehnologie americană.

Deocamdată vânzările Huawei riscă să fie afectate de acest embargo, mai ales că în această perioadă sunt lansate primele rețele 5G, iar dispozitivele Huawei au deocamdată interdicție.