De cele mai multe ori, atunci când cauți să îți cumperi un telefon nou, te uiți la mărimea bateriei și la cât rezistă aceasta la utilizare continuă. Ceea ce ar trebui să faci însă este să iei în calcul și în cât timp se poate încărca din nou până la 100% bateria.

În cazul iPhone, uneori telefonul se descarcă repede și se încarcă la loc foarte lent. Iar analiștii de la SheFinds.com au încercat să vină cu câteva soluții pentru a rezolva această problemă.

Șterge aplicația care consumă cele mai multe resurse

Nu credem că este vreo surpriză atunci când vine vorba despre aplicația care consumă cel mai mult resursele telefonului.

De cele mai multe ori, este vorba de Facebook, iar asta se întâmpla din cauza faptului că aplicația încarcă un volum mult mai mare de date și folosește mult mai multe resurse pentru tracking decât multe alte aplicații.

Acum, dacă nu ai aplicația Facebook în telefon, deși pare greu de crezut, iar smartphone-ul tău tot se încarcă greu, întră în setări, resurse și vezi care aplicația este de vină pentru această problemă.

În cele mai des întâlnite situații, aplicațiile responsabile de acest lucru sunt cele care nu au mai primit un update de foarte multă vreme și nu sunt deloc optimizate.

Schimbă cablul de încărcare

După mai bine de un an de utilizare, un cablu de încărcare de telefon va fi îndoit, rotit, ros și lovit și nu prea ai ce face ca să previi asta.

Dacă observi că trebuie să miști cablul ca încărcarea să pornească, atunci cu siguranță nici rapiditatea cu care telefonul tău va reveni la 100% nu va fi cea la care te aștepți.

Curăță portul de încărcare

Deseori, portul de încărcare ajunge să devină locul ideal pentru praf, motiv pentru care trebuie trebuie curățat din când în când. Ai grijă cum îți cureți telefonul însă, pentru că de foarte multe ori porturile de încărcare sunt sensibile.