Anual, zeci de telefoane noi apar pe piață. Sunt spectaculoase, atractive, au tehnologii mai mult sau mai puțin noi, și toate sunt prezentate ca o soluție excelentă ca să-ți schimbi telefonul actual.

Dar când este cel mai bun moment sa îți schimbi telefonul? Asta în cazul în care actualul tău telefon nu este stricat sau complet depășit. Câțiva experți au încercat să răspundă la această întrebare, iar astfel trei variante au ieșit la lumină.

1. Când nu mai există update de sistem pentru modelul tău

Acesta este răspunsul dat de Samuel Zhou, un blogger internațional de tehnologie, care consideră că nu trebuie niciodată să urmărești cele mai noi modele de telefoane. „Când nu îți mai faci update de sistem ești predispus vulnerabilităților și virușilor. Dacă producătorul nu va mai veni cu un update pentru modelul tău, înseamnă că ai un telefon depășit și vei fi nevoit să îți iei altul”.

2. La fiecare patru ani

Expertul în tehnologie Jared Wolff spune că preferă să își schimbe telefonul din patru în patru ani, pentru că după această perioadă apar și probleme mari la nivel de hardware. „Acela este și momentul în care ecranul sau bateria se strică”, spune acesta.

3. Când începe să meargă mai încet

Michael Bancroft de la Globalive Media dă ca termen de schimbare a telefonului momentul în care acesta începe să încetinească din punct de vedere al performanțelor.

„Sunt unele semnale că trebuie să îți schimbi telefonul. Când începe să meargă mai greu făcând aceleași lucruri simple, înseamnă că procesorul a încetinit sau este depășit”, explică Michael Bancroft.