Dincolo de aplicații, de setările de update automat, de conectivitatea neîntreruptă, de luminozitatea ridicată a ecranului, toate capabile să îți consume rapid bateria smartphone-ului, mai există și „silent killers” mai puțini știuți.

Unul dintre ei este temperatura, care atunci când atinge limite extreme golește extrem de repede orice baterie de telefon.

Potrivit SheFinds, un iPhone funcționează perfect din punct de vedere al bateriei atunci când temperatura variază între 0 și 35 de grade Celsius, orice trecere dincolo de aceste limite rezultând în consumul excesiv al bateriei.

Atunci când temperaturile sunt extrem de scăzute, spre exemplu, în numai câteva minute bateria poate forța dispozitivul să se închidă. În situația temperaturilor foarte ridicate, un ecran de avertisment este afișat, iar telefonul devine nefuncțional până se răcește.

Acesta este și motivul pentru care un telefon trebuie ținut mereu în buzunar sau într-o geantă, pentru a-l putea proteja de acești factori externi extremi.