Potrivit celor de la GSM Arena, acestea sunt pozele oficiale cu modelul standard al noii serii, Mate 20.

Telefonul va avea un „breton” foarte mic, pentru că nu va avea senzor 3D pentru recunoaștere facială, precum Mate 20 Pro, care va fi dotat cu un decupaj mult mai mare al ecranului.

Mate 20 va avea ecran de 6,43 inci, cu rezoluție de 1080 x 2244 pixeli. Prin urmare, acest model va fi mai mare ca vârful de gamă Mate 20 Pro, care va avea ecran de numai 6.3 inci. Versiunea standard va avea probabil ecran LCD, cu design plat, nu curbat ca la modelul Pro (vezi foto mai jos).

Pe spate, modulul de cameră va fi tot pătrat, ca la Mate 20 Pro, dar LED-ul pentru flash va fi amplasat în partea dreaptă sus, nu în stânga sus. De asemenea, sub camera foto va fi amplasat senzorul de amprentă.

Camera triplă va avea următorii senzori: un senzor principal de 20MP, unul monochrom de 12MP și unul wide-angle de 8MP.

Procesorul va fi Kirin 980, iar memoria RAM cel puțin 4GB, alături de 64GB spațiu de stocare. Va exista însă și o versiune mai scumpă, cu 8GB de RAM și 512GB memorie internă, scrie Phone Arena.

În Europa, prețul de pornire pentru Huawei Mate 20 ar putea fi în jur de 750 euro. Însă, potrivit altor surse, prețul ar fi mult mai mare, de la 900 de dolari.

Informațiile furnizate de acest ultim raport anunță suma în franci elvețieni și nu este vorba de prețul de vânzare, ci de prețul la care distribuitorii locali vând telefonul către magazine.

Vârful de gamă, Huawei Mate 20 Pro, va costa mult mai mult, de la 1.100 dolari pentru versiunea cu 128GB memorie internă.

Mate 20 și Mate 20 Pro vor fi prezentate oficial pe 16 octombrie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Londra.