Gadgetul va fi dezvoltat în parteneriat cu Smartisan Technology și, cel mai probabil, va veni cu multe aplicații ByteDance preinstalate. Printre ele s-ar putea regăsi TikTok, Toutiao, dar și un serviciu de streaming audio care se dorește a fi un competitor direct pentru Spotify și Apple Music. În luna ianuarie, compania a lansat și Duoshan, o aplicație de video chatting care seamănă foarte mult cu Snapchat.

„Produsul vine ca o continuare a planurilor Smartisan și dorește să satisfacă nevoile clienților companiei”, a precizat prentru Reuters un purtător de cuvânt.

ByteDance a făcut o înțelegere cu Smartisan în acest an, căzând de acord asupra anumitor patente care ar ajuta compania să „exploreze lumea educației”, o mișcare ce ar fi putut reprezenta încă de atunci un indiciu referitor la o eventuală extindere în direcția de smartphone-uri, mai scriu jurnaliștii de la Daily Mail. Nu există încă informații noi referitoare la data la care ar putea fi lansat telefonul.

 

TikTok, cunoscută în China drept Douyin, a devenit una dintre cele mai populare aplicații în rândul adolescenților, fiind descărcată de mai mult de 500 de milioane de oameni. Cea mai mare comunitate care utilizează aplicația se află în India, acolo unde 300 de oameni folosesc TikTok.