La inceputul acestei luni, Adrian Ludwig, director de securitate Android la Google, a declarat ca noile modele de smartphone Pixel si Pixel XL sunt la fel de sigure ca un iPhone.

De curand insa, mai multi hackeri din China au demonstrat ca nu este deloc asa si au reusit o performanta incredibila: au "spart" un Pixel in doar 60 de secunde.

Hackerii au reusit aceasta performanta in cadrul competitiei de hacking  PwnFest, care a avut loc la Seul, scrie publicatia Mashable. Tinerii lucreaza pentru Quihoo 360, o companie de securitate cibernetica. Ei au castigat un premiu de 120.000 de dolari pentru ca au demonstrat existenta acestei brese de securitate la telefoanele Pixel.

Hackerii au reusit sa intre in sistemul de operare Android si sa aiba acces complet de la distanta, dar si acces la toate informatiile personale de pe telefon, inclusiv fotografii, numere de contact, istoricul apelurilor.

Google incearca acum sa rezolve aceasta problema de securitate, dar si una mai veche, demonstrata in cadrul unei alte competitii de hacking, care a avut loc in Japonia, luna trecuta.

Telefoanele cu Android sunt mult mai vulnerabile la atacurile hackerilor fata de telefoanele cu iOS.