Unele dintre smartphone-urile Apple pregătite pentru anul acesta vor avea o camera triplă, dar nu și un senzor Time-of-Flight 3D.

Asta se va schimba anul viitor, pentru că informațiile din piață arată că gigantul a luat deja legătura cu producători-cheie din această zonă.

Unii experți speculează că senzorul ToF 3D va fi încorporat pe spatele telefonului, pentru a completa funcționalitatea augmented reality (AR) de pe modelele iPhone 12.

Mai mult, senzorul va ajuta la îmbunătățirea efectelor care pot fi obținute cu ajutorul camerei (precum bokeh). ToF 3D va putea măsura distanțe de până la 4,5 metri, mai mult decât raza de acțiune de pe actualele telefoane Android.

Se pare că Apple se orientează acum spre componente VCSEL („vertical cavity surface emitting laser”), adică exact cele care furnizează pulsația luminoasă utilizată de senzorii Time-of-Flight.

De notat este și faptul că actualul senzor 3D de pe iPhone-uri (folosit în sistemul TrueDepth) se bazează pe procesarea luminii structurale mai degrabă decât pe mecanismul ToF.

Modulele Time-of-Flight oferă o acuratețe mai mare și o rază de acțiune mai lungă și procesează mult mai bine lumina soarelui.

Sursa foto: GSM Arena

Share articol: