Cadex, o companie care ofera produse pentru testarea bateriilor de smartphone, ofera cateva sfaturi interesante.

Daca vei tine cont de ele nu doar ca vei creste durata de viata a bateriei, dar si autonomia telefonului va fi imbunatatita, astfel incat il vei incarca mai rar.

Iata care sunt sfaturile expertilor:

1. Incarca telefonul mai des, cate putin

In ciuda unor zvonuri, incarcarea partiala nu afecteaza bateria telefonului, dimpotriva. Este bine sa pui telefonul la incarcat de cate ori ai ocazia, chiar si numai pentru cateva minute.4

2. Nu astepta descarcarea completa a bateriei

Nu este bine sa folosesti telefonul pana se descarca de tot sau pana mai ramane doar foarte putin procent din baterie. Acest lucru va accentua uzarea bateriei si in timp o va distruge.

Sfatul acesta este sustinut inclusiv de Samsung, care a publicat pe blogul companiei un articol pe acest subiect, scrie Business Insider.

Prin urmare, procentul ideal de incarcare al bateriei este intre 65% si 75%. Daca acest lucru nu este imposibil, nivelul de incarcare nu trebuie sa scada insa sub 25%.

3. Nu incarca telefonul complet

Nu este bine sa-ti incarci telefonul pana la 100%, mai ales daca anterior bateria era aproape complet descarcata.

Facand acest lucru vei reduce capacitatea bateriei si ii vei scurta durata de viata. Acest lucru se intampla din cauza ca tensiunea electrica folosita pentru incarcare uzeaza bateria.

De aceea, expertii ne atentioneaza sa nu lasam telefonul la incarcat peste noapte. Daca va sta prea mult in priza, incarcata la 100%, bateria va avea de suferit. Telefonul trebuie scos din priza imediat ce s-a incarcat.