Site-ul Battery University, al companiei care produce baterii Cadex, prezinta cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti incarci corect telefonul, astfel incat bateria sa te tina cat mai mult.

Probabil cea mai mare greseala pe care o faci este sa-ti lasi telefonul in priza chiar si dupa ca bateria s-a incarcat complet. Asta se intampla de obicei daca il lasi in priza toata noaptea sau daca esti foarte ocupat cu alte activitati si uiti de el cateva ore.

Dupa ce este incarcata complet bateria, aceasta va fi supusa unui "stres", unei tensiuni mari daca este mentinuta la incarcat, scrie Science Alert.

Daca aceasta stare de tensiune se prelungeste mult, pe termen lung bateria va slabi si se va descarca mult mai repede. Situatia este similara unui antrenament non-stop la sala de forta. Daca nu te opresti dupa ce ai terminat ora, muschii tai vor fi suprasolicitati si pot sa cedeze.

Un alt truc pe care trebuie sa-l stii este ca nu e nevoie sa-ti incarci complet bateria, de fiecare data. Bateriile Li-ion se comporta mult mai bine daca le incarci mai putin.

Prin urmare, nu-ti incarca telefonul complet, iar cand ai nevoie de siguranta ca nu va ceda in timp ce-l folosesti, il poti pune in priza oricand ai nevoie, chiar daca nu este complet descarcat.

In ciuda unei teorii mai vechi, bateria de la telefon se comporta mult mai bine daca este incarcata mai des, in reprize scurte, incomplet, decat daca este tinuta in priza pana cand atinge 100%.