Bateriile ne conduc viata. Sunt peste tot, de la telecomanda televizorului pana la acumulatorii telefoanelor sau ai masinilor electrice. Odata cu ei a aparut si cosmarul de a ramane fara baterie fix cand ai mai multa nevoie.

O baterie care sa se incarce mai repede si sa tina mai mult pare visul de nerealizat al utilizatorilor de smartphone-uri. Si totusi, ar putea deveni realitate. O echipa de cercetatori lucreaza la un nou tip de baterie care s-ar putea incarca pana la 70% din capaticate in doar doua minute. Mai mult, durata de viata a acestei baterii e de 20 de ori mai mare decat cea a acumulatorilor actuali. Adica, ar putea tine chiar si 20 de ani!

Bateria ultra-rapida dezvoltata de cercetatorii din Singapore e atat de eficienta incat o masina electrica s-ar putea incarca in doar 15 minute. Chiar daca suna parca prea bine ca sa fie adevarat, echipa de fizicieni de la Universitatea Tehnologica din Nanyang vrea sa o lanseze pe piata in mai putin de doi ani, conform ScienceDaily.

Termenul e atat de scurt datorita faptului ca nicio tehnologie nu e noua. In loc sa reinventeze bateria, cercetatorii au optimizat tehnologia deja existenta, folosind un gel pe baza de oxid de titan, aceeasi substanta care se gaseste si in cremele de protectie solara. Gelul accelereaza procesul de incarcare, dar si protejeaza in acelasi timp materialele de la interior impotriva deteriorarii.