Potrivit studiului realizat de nutriționiștii de la Universitatea din Worcester, pe 206 voluntari, o dietă care conține prea puține grăsimi scade nivelul de testosteron al bărbaților chiar și cu 26%.

Această scădere a nivelului de hormoni masculini crește riscul de boli cardiovasculare, diabet și chiar Alzheimer, scrie Daily Mail.

Aceste probleme de sănătate pot să apară în special la bărbații care sunt vegetarieni.

Un regim alimentar care conține puține grăsimi este considerat în general sănătos, pentru că presupune un meniu format din cereale integrale, carne slabă, pește, legume, fructe și lactate degresate.

Totuși, în urma acestui studiu, nutriționiștii avertizează că bărbații ar trebui să-și suplimenteze dieta cu alimente bogate în grăsimi sănătoase, printre care se numără nucile, avocado, uleiul de măsline.

Prin urmare, regimul alimentar al bărbaților trebuie să fie echilibrată, nici prea restrictivă, nici prea permisivă.

Testosteronul este esențial pentru o viață sexuală normală, dar și pentru performanțe sportive și pentru sănătatea psihică.

Un nivel mai ridicat de testosteron este de mult timp asociat cu o stare mai bună de sănătate și cu un risc redus de boli cronice și mortalitate.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: