Experții în biologie au realizat o estimare a duratei maxime de viață, cu ajutorul unui sistem de inteligență artificială, bazat pe date medicale și genetice colectate de la voluntarii din SUA și Marea Britanie.

În prezent, speranța de viață este de aproximativ 80 de ani în Marea Britanie, dar durata maximă posibilă este de 150 de ani, scrie Daily Mail.

Concluzia surprinzătoare la care au ajuns cercetătorii se bazează pe un algoritm de inteligență artificială, care analizează vârsta, stilul de viață, bolile, dar și rezistența organismului uman și modul în care acesta își poate reveni după anumite boli sau accidentări.

Astfel, oricât de mult ne-am strădui să avem grijă de noi, corpul nostru își va pierde complet această capacitate de vindecare în jurul vârstei de 120-150 de ani.

Totuși, pe viitor oamenii vor putea trăi mai mult ca în prezent, pentru că vor fi disponibile medicamente speciale și editarea genetică.

Însă, dacă nu vor fi inventate noi tehnici revoluționare anti-îmbătrânire, nimeni nu va putea depăși limita maximă de 150 de ani.

Concluzia studiului a fost publicată în revista Nature Communications.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: