Bobak este inginer la NASA de peste noua ani si a avut un rol extrem de important in aterizarea robotului Curiosity pe Marte.

Pentru a sarbatori acest succes, barbatul si-a facut o creasta, iar in partea dreapta a capului si-a vopsit trei stele de diferite dimensiuni, dupa care a publicat aceasta poza pe contul sau de Twitter.

In doar cateva minute, fotografia a devenit senzatie pe internet si zeci de mii de oameni au inceput sa il contacteze si sa ii puna diverse intrebari.

Cercetatorul a declarat ca nu este pregatit pentru o asemenea atentie pe care o primeste zilele acestea si ca, daca tunsoarea va face macar cateva persoane sa fie interesate de stiinta, atunci e foarte bine.

De asemenea, foarte multe fane l-au contactat pentru a-i face diverse propuneri.

Din pacate pentru acestea, Bobak are deja o iubita.

"E minunata. Reuseste sa ma suporte, desi lucrez atatea ore la acest proiect, iar eu astept acum ca lucrurile sa se mai calmeze, pentru a petrece mai mult timp cu ea", a spus tehnicianul pentru Buzzfeed.

In ultimii ani, echipa de la NASA responsabila cu aceasta misiune a intampinat mai multe dificultati, incluzand aici mai multe taieri de buget si culminand cu cele "sapte minute de teroare" in care Curiosity a patruns in atmosfera Planetei Rosii, timp in care orice se putea intampla.

Odata ce aterizarea a avut loc insa, toata lumea s-a putut relaxa.

Robotul a inceput deja sa transmita imagini de inalta definitie inapoi pe Pamant si scaneaza suprafata planetei pentru a cauta eventuale forma de viata.