Doom a implinit 20 de ani de la lansare! Jocul creat dupa personajul lui Tom Cruise din filmul lui Martin Scorsese din 1986, The Color of Money, a fost distribuit gratuit pe internet, pe dischete sau cd-uri in urma cu fix 20 de ani. De atunci au existat 2 continuari, 4 nuvele, un roman grafic si multe imitatii. De asemenea, un film cu Karl Urban si The Rock. Astfel, nu este deloc exagerat sa se spuna ca este cel mai influent joc din toate timpurile.

Desi Doom nu este primul joc care prezenta actiunea din perspectiva jucatorului - primul first person shooter a fost lansat la mijlocul anilor 70 - a popularizat acest gen atat de mult inca multe FPS-uri care au urmat au fost numite 'clone'.

Pe langa jocul single-player, un alt mod prin care Doom a cucerit lumea a fost prin modul co-operativ si "DeathMatch", punand jucatorii rivali in acelasi joc pentru prima data prin ethernet. Iata un clip care arata evolutia jocului

Un lucru e clar, Doom a pus bazele unor jocuri precum Call of Duty sau Battlefield. Iar faptul ca CNN l-a numit al 3-lea cel mai controversat din toate timpurile e demonstrat de faptul ca a fost interzis in Germania in 1994 iar Biserica l-a condamnat ca fiind satanic.