Anul 2012 a fost unul excelent pentru jocuri. Marii producatori s-au intercut in lansari, iar marii gameri tocmai si-au anuntat favoritii.

5. Call of Duty: Black Ops 2

Inginerii de la Treyarch si Activision au dat lovitura si de data aceasta. Proaspatul Call of Duty, lansat in luna noiembrie, face furori printre internauti. Black Ops 2 este continuarea primei parti in care noul personaj negativ Raul Menendez isi spune povestea in anul 2025, pornind un razboi intre Statele Unite si China. Actiunea este vazuta prin ochii lui David Mason, fiul eroului din prima editie.

Pe langa grafica extraordinara, jocul contine un mod free-play destul de fascinant. Eroul principal alege ce vrea sa faca si cum sa schimbe istoria. Ultimele tehnologii de arme si alte nave zburatoare sunt omniprezente in actiunea jocului ceea ce starneste adrenalina jucatorului chiar de la el de acasa. Jocul se poate cumpara chiar de pe site-ul oficial al firmei producatoare incepand de la pretul de 60 de dolari.

 

4. Sleeping Dogs

Lansat in septembrie, noul joc Sleeping Dogs aduce multa actiune pe calculatoarele impatimitilor si multi bani in conturile producatorilor. Asemanator cu prea cunoscutul Grand Theft Auto IV, jocul spune povestea unui personaj, Wei Shen, un politist sub acoperire care incearca sa elimine crima organizata din China.

Jocul se bucura de o grafica excelenta, un free-play exact ca in seria de jocuri GTA, dar mult mai concentrat pe batai si lupta binelui impotriva raului. Personajul principal detine conostiinte in arte martiale iar bataile sunt foarte realiste. Cei interesati il pot gasi accesand site-ul oficial.

 

3. Halo 4

Cu vanzari de peste 220 milioane de dolari in prima zi si peste 300 de milioane in prima saptamana, Halo 4 este probabil cel mai vandut joc lansat in 2012, dar nu si cel mai popular. Este disponibil doar pe platforma Xbox 360 si de aceea nu oricine il poate achizitiona. Recent, pe 6 decembrie compania producatoare, 343 Industries si Studiourile Microsoft au anuntat ca au vandut peste 4 milioane de bucati in toata lumea.

Personajul principal, denumit si Master Chief (nu fiindca stie sa gateasca ci pentru ca este un maestru al luptelor), este un supersoldat antrenat sa omoare extraterestri si sa salveze lumea din mainile Covenantilor. In timpul parcurgerii, Master Chief este bombardat de diferite arme si masinarii care incearca sa il omoare. Jucatorul are obligatia de a salva lumea din mainile extraterestrilor si de a trece ce bine, impreuna cu personajul de toate obstacolele.

 

2. Diablo III

Mult asteptatul Diablo III a sosit in primavara acestui an si a facut furori inca de la lansare. Blizzard Entertainment a creat superjocul cu variante single player sau multiplayer, iar impatimitii au adorat acest lucru.

Ultilizatorul isi alege personajul cu care doreste sa parcurga aventura, iar in timpul calatoriei da peste alti jucatori reali cu care trebuie sa se lupte. Grafica este destul de buna, iar actiunea este una bine realizata.

 

1. Far Cry 3

Far Cry 3, ultimul din aceasta serie, proaspat lansat la sfarsitul lui noiembrie face deja furori. Pe langa grafica HD care impresioneaza, jucatorul are la dispozitie o multime de actiuni si isi poate imbunatati tehnicile de lupta pe parcursul calatoriei. Personajul principal, Jason Brody calatoreste cu un grup de prieteni. Ei nimeresc pe o insula plina de pirati si fiecare ajunge in mainile rau-facatorilor, in afara de Jason, care reuseste sa evadeze. Efectele speciale sunt foarte reusite

 

Nu putem incheia fara sa nu vorbim de lansarile din 2013, care se anunta, de asemenea, un an bogat. Asteptam The Last of Us, Crysis 3, Grand Theft Auto V si Dead Space 3.

Share articol: