Cei mai buni gameri romani se vor intalni sambata, 28 iulie, si duminica, 29 iulie, la Battlekon 2012, cea de-a treia editie a conventiei anuale de "fighting games". Evenimentul deschis tuturor fanilor se tine in Club A, de pe Strada Blanari, Nr. 14, in fiecare dintre cele doua zile intre orele 12:00 si 19:30.

Organizatorii spun ca evenimentul de anul acesta, „End of the World Edition”, promite a fi cel mai mare facut pana acum in tara noastra.

Campionatele se vor tine pe console PlayStation 3, iar jocurile la care te poti inscrie sunt Super Street Fighter 4: Arcade Edition 2012, Street Fighter X Tekken, Ultimate Marvel vs Capcom 3, King of Fighters XIII, Mortal Kombat, Soul Calibur 5 si Tekken 6. 

Pe langa acestea, la conventie sunt disponibile si alte jocuri pe PS3, XBOX360 si PC.

Intrarea este libera, insa cei care doresc sa se inscrie in campionate vor plati 5 RON pentru participare individuala si 10 RON daca e vorba de o echipa.

Cei care se inscriu in concursuri pot castiga o consola PSP, jocuri video si alte surprize.

In cele doua zile ale conventiei, publicul va putea incerca si cea mai noua consola portabila lansata de Sony, PS Vita. Cu jocuri precum Uncharted: Golden Abyss, Wipeout 2048 sau Unit 13, PS Vita ofera cea mai intensa experienta de gaming mobila, lipsita de orice fel de compromis.

Battlekon este un eveniment care a pornit din pasiunea unor gameri pentru jocurile cu batai, pasiune pe care au dorit sa o impartaseasca cu restul „luptatorilor virtuali“, sub forma unor conventii anuale.