Potrivit clericilor musulmani din Arabia Saudita, Pokemon Go incurajeaza pariurile, foloseste mesaje demonice si imagini interzise, scrie publicatia The Independent.

Unul dintre simbolurile care ii deranjeaza foarte mult pe clericii sauditi este steaua cu 6 colturi, simbol al statului Israel. De asemenea, in joc apar triunghiuri, forma geometrica asociatia cu masoneria, dar si cruci, care reprezinta crestinismul.

Autoritatile saudite au emis Fatwa impotriva jocurilor video inca din anul 2001. Acum, decretul a  fost emis din nou, dupa uriasa popularitate de care se bucura jocul de telefon Pokemon Go.

Pasiunea pentru acest joc este foarte periculoasa, pentru ca poate duce la dependenta de tehnologie, oamenii neglijand astfel rugaciunile si timpul care ar trebuie alocat religiei, mai declara clericii musulmani.

Desi nu a fost inca lansat oficial in Orientul Mijlociu, Pokemon Go se bucura deja aici de o popularitate uriasa. De aceea, inclusiv autoritatile din Kuweit si Egipt au inceput sa fie ingrijorate de fenomenul Pokemon Go.