Jocul de carti Solitaire, extrem de popular pe PC, poate fi jucat de acum si de pe telefon. Microsoft a lansat Colectia Solitaire pentru iOS si Android, care include cinci variante ale jocului Solitaire: Klondike, Spiders, Freecell, Tripeaks si Pyramid.

Noua aplicatie este disponibila pentru Android si iOS si poate fi folosita inclusiv cu Xbox Live, astfel incat utilizatorii pot juca si impreuna cu prietenii, scrie Daily Mail.

Jocurile sunt gratuite, insa exista si o versiune Premium Edition, care costa 1,99 dolari si care te scapa de reclamele enervante.

Solitaire este cel mai vechi joc pentru Windows, fiind lansat cu versiunea 3.0 a sistemului, in 1990. Initial, scopul acestui joc era acela de a-i ajuta pe oameni sa se obisnuiasca mai repede si intr-un mod mai placut cu folosirea mouse-ului si a calculatorului.

In cadrul jocului, utilizatorii au invatat sa foloseasca optiunile click dreapta si stanga, drag and drop, reusind astfel sa lucreze mai precis si mai repede la calculator. Colectia Microsoft Solitaire a fost lansata odata cu Windows 8, iar de acum este disponibila si pentru dispozitivele mobile.