Începând cu data de 25 septembrie, jocul Mario Kart Tour va fi lansat în versiunea pentru smartphone, atât pe telefoanele cu Android cât și pe dispozitivele cu iOS. Iar din 1 octombrie, gamerii vor putea juca pe telefon și clasicul Call of Duty.

Aceste două jocuri sunt printre cele mai populare titluri lansate vreodată pentru consolă, fiind vândute în peste 350 de milioane de exemplare, cumulat.

Activision a confirmat că versiunea pentru mobil a Call of Duty va avea armele și personajele care se regăsesc și pe consolă. Jocul a fost testat deja în anumite regiuni, iar feedback-ul primit de la utilizatori a ajutat la îmbunătățirea lui.

În privința Mario Kart Tour, vor exista diferențe față de varianta pe consolă. Jucătorii nu mai trebuie să frâneze sau să accelereze prin comenzi speciale, aceste acțiuni fiind controlate automat. 

De asemenea, mașina va putea să cotească numai prin atingerea ecranului tactil, nu prin rotirea telefonului.

Lansat în anul 1992, Super Mario Kart este o franciză cu 9 jocuri, care s-au vândut până acum în peste 142 milioane de copii.

Call of Duty, unul dintre cele mai cunoscute shootere, a fost lansat în 2003 și s-a vândut în peste 250 de milioane de exemplare. Versiunea pentru mobil va include si modul battle royale, care a fost introdus anul trecut pe consolă și care s-a bucurat de un uriaș succes.