Primii sunt cei care anul trecut au petrecut, cumulat, aproape 9 miliarde de ore ca să-i privească pe cei care se joacă pe Twitch. Al doilea grup este format din noi, restul. Iar ultimul grup este format dintr-un număr restrâns de tineri care stau și se joacă pe Twitch, iar pentru asta sunt recompensați regește.

Jucătorii de top de pe Twitch câștigă sume fabuloase pe oră, care încep de la 25.000 de dolari și sar până la 50.000 de dolari. Repetăm, pe oră!

Dacă aceste sume par fabuloase, atunci ar trebui să știi că această industrie a streaming-ului live pentru gaming este una de 130 de miliarde de dolari pe an, astfel că jucătorii profesioniști ajung să fie la fel de bine plătiți ca un sportiv de performanță.

Benjamin Lupo sau DrLupo, așa cum este cunoscut pe Twitch, este plătit să joace Apex Legends și explică de ce acest fenomen este atât de bine recompensat:

„Avem puterea să convingem oameni să cumpere un joc. Ei ne văd mult mai de încredere decât un nume pe care nu îl cunosc și care a scris o recenzie. Ne văd fețele și interacționează live cu noi”, explică acesta.

Iar DrLupo are o asistență spectaculoasă. În acest moment se laudă cu 28.000 de subscriberi, iar fiecare dintrei ei plătește 4,99 dolari pe lună, iar jumătate din acești bani revin platformei.