Potrivit unui studiu realizat de Speedtest.net, Bucureștiul se clasează pe primul loc în lume în clasamentul orașelor ideale pentru gaming, depășind metropole din Asia, Europa și Statele Unite ale Americii, precum Singapore, Shanghai, Moscova, Seattle, Las Vegas, Tokyo sau Paris.

Concluzia celor de la Speedtest.net este că „Bucureștiul e locul unui ping extrem de scăzut (timpul de reacție - n.r.), a unei viteze fulger de download și a unei culturi în creștere pentru gaming, începând cu Bucharest Gaming Week și continuând cu apariția studiourilor de jocuri”, explică sursa citată.

Viteza medie de download în București este de 172 Mbps, iar cea de upload este de 126 Mbps. Deși Singapore are o viteză superioară, de 200 Mbps, ping-ul de numai 8 milisecunde al Bucureștiului îl clasează pe primul loc.

Următoarele orașe în acest clasament sunt Hangzhou (China), Chengdu (China), Singapore, Seongnam-si (Coreea de Sud), Incheon (Coreea de Sud). Budapesta (Ungaria), Malmo (Suedia), Vancouver (Canada) și Shanghai (China).