Din fericire, fanii Candy Crush Saga au la dispozitie cateva trucuri la care pot apela pentru a trece cu usurinta de nivelurile care le solicita prea mult timp.

Primul tool pe care il poti folosi, scapat din vedere de creatorii Candy Crush Saga, este reutilizarea bomboanelor recompensa pe care le primesti la sfarsitul fiecarui nivel trecut cu brio. Daca se intampla sa ratezi un nivel, iti poti recapata bomboanele dungate, bomboanele explozive si bomboanele pinata iesind complet din joc (butonul Exit al telefonului)

Dupa un refresh, deschizi din nou jocul si vei sesiza ca bomboanele pe care le aveai la inainte sa esuezi se vor intoarce in aceeasi formula pentru a-ti da o noua sansa de a trece mai departe. Atentie, insa! Acest truc nu-ti permite sa-ti pastrezi viata pe care ai pierdut-o deja fiindca ai ratat nivelul. Creatorii jocului si-au dat si ei seama de vulnerabilitate si au scos butonul Exit din joc. Acest truc functioneaza doar pe mobil, insa exista o posibilitate de a pacali jocul si de pe desktop.

Daca joci Candy Crush Saga pe desktop, iti poti pastra intact numarul de vieti daca deschizi mai multe tab-uri in browser. Astfel, poti juca un nivel, iar daca nu l-ai trecut deschizi jocul in alt tab si il joci iar. Daca nici acum nu reusesti, ei bine, mai deschide un tab, si inca unul, inca unul... pana cand treci de nivelul care ti-a scos peri albi.