91,6 milioane de unități Playstation susține Sony că a vândut până acum, iar PS4 reprezintă aproape jumătate din totalul acestora. Acum, PS5 ar trebui să vină cu ceva și mai spectaculos.

Kenichiro Yoshida, președintele Sony, a declararat deja că „PS4 a intrat în ultima fază a ciclului său”, ceea ce înseamnă că urmează un upgrade important, pe care analiștii îl așteaptă chiar în acest an.

Ciclul de viață al unei console de top este undeva pe la 5-6 ani, iar PS4 a fost prezentat în februarie 2013, ceea ce înseamnă că termenul oricum a fost amânat destul de mult.

În privința prețului, până acum au existat doar estimări de piață, însă analiștii de la Inverse.com se așteaptă ca noul PS5 să vină la un preț de 399 sau 499 de dolari.

Un lucru important de luat în calcul atunci când vorbim despre viitoarea consolă de la Sony va fi noua tehnologie VR pe care compania vrea să o introducă, ceea ce înseamnă jocuri de realitate virtuală.

În plus, Sony ar intenționa să introducă pe Playstation 5 posibilitatea de a juca orice joc vintage lansat pentru consolele sale, o veste care îi va încânta pe gamerii vechi.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: