Romania va fi reprezentata de doua echipe de Counter Strike si un jucator de Starcraft 2

In urma cu doua zile a avut loc prima editie a competitiei regionale DreamHack Balkan 2011, ce s-a desfasurat in Constanta. La ambele jocuri oficiale ale competitiei, romanii au obtinut locuri fruntase, calificandu-se in finala DreamHack Winter ce va avea loc in data de 24-27 noiembrie, in Jönköping, Suedia.

Echipele castigatoare de Counter Strike 1.6, care au ocupat cele doua sloturi din finala sunt Eq (Earthquake), din Constanta si TeG (The elder Gods), din Bucuresti. Prima clasata, Eq, a castigat in 2010 World Cyber Games Romania, iar echipa TeG a castigat recent Samsung European Championship 2011 Romania. 



Jucatorul de Starcraft 2, care va reprezenta regiunea balanica in finala este NightEnd (Silviu Lazar), din Bucuresti. Ultimul rezultat notabil obtinut de acesta a fost locul 4 in cadrul WCG Samsung European Championship, desfasurat intre 6-9 octombrie 2011.

Premiile oferite concurentilor si finalistilor au insumat 10.000 euro, constand in produse hardware, din partea sponsorilor, si deplasarea castigatorilor in Suedia. Cei unsprezece castigatori vor concura la finala din Suedia cu alti 85 jucatori profesionisti, majoritatea din Europa, pentru premii in valoare de peste 60.000 de euro. La competitia din Suedia sunt asteptati peste 15.000 de gameri.



in cele doua zile de eveniment, DreamHack Balkan a reunit 320 de participanti, atat concurenti la cele doua jocuri oficiale, cat si pasionati ai jocurilor pe calculator care au avut ocazia sa testeze in premiera in Romania doua titluri ce vor fi lansate anul viitor: Counter Strike Global Offensive si DOTA 2.


Citeste si:

VIDEO Impuscaturi mai ceva ca-n filme! Avem trailerul noului Counter-Strike

Mai tare decat meciul lui Bute! Adevarata lupta pe viata si pe moarte

VIDEO Ultimul trailer Star Wars The Old Republic. Vezi data lansarii

RAGE, un joc care te pune fata in fata cu Apocalipsa (Review)

VIDEO UNCHARTED 3: Drake’s Deception, un joc care te lasa cu gura cascata


Share articol: