Cei mai importanti gameri din lume vin la Bucuresti, la sfarsitul lui octombrie, pentru a se infrunta in ultima etapa de anul acesta a concursului DreamHack Eizo Open, un eveniment de referinta pentru sportul electronic mondial. 150 de concurenti de renume isi vor masura puterile la Counter-Strike 1.6, StarCraft 2 si League of Legends.

Evenimentul se va desfasura pe TurboHalle, pe o suprafata de 3500 mp, in perioada 20-21 octombrie. Cei mai buni dintre participanti vor ajunge in marea finala DreamHack Winter, care se va tine in Suedia, in ultima parte a lunii noiembrie.

Pentru concursul de la Bucuresti, organizatorii au pregatite premii de 30.000 de euro. La intrecere vor veni pasionati ai sporturilor electronice din peste 25 de tarii. Ei vor fi incurajati de 2.000 de spectatori. 

Pentru competitia de StarCraft 2 sunt disponibile intre 64 si 128 de sloturi de inscriere si sunt puse la bataie premii care ating valoarea totala de 18.000 de euro. La Counter-Strike 1.6, unul dintre cele mai apreciate jocuri din Romania, premiile totale ajung la 10.000 de euro. La aceasta competitie vor participa 16 echipe, dintre care 12 sunt din strainatate.

Pe langa acestea, va exista si o intrecere de League of Legends, joc cunoscut ca avand cea mai rapida crestere in lumea sporturilor electronice si peste 35 de milioane de jucatori la nivel mondial.