Vezi comunicatul oficial

ESL Arena si Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (Romanian Game Developers Association – RGDA) anunta prezenta la Comic Con 2016 a unora dintre cele mai importante studiouri de dezvoltare de jocuri romanesti. in perioada 27-29 mai, vizitatorii conventiei Comic Con 2016 vor putea testa in cadrul standului RGDA, jocuri concepute si produse in Romania, de studiouri 100% romanesti.

Membrii RGDA prezenti la Comic Con 2016, Scorpius Games, Sand Sailor Studio, Amber Studio, AlienPixel Studio, Very Simple Idea Studios, Kappsule Studios si T-Me Games, vor veni cu jocurile lor cele mai importante.

Prin prezenta acestor studiouri de dezvoltare la Comic Con 2016, RGDA si ESL Arena doresc sa arate ca romanii nu doar joaca jocuri, ci si produc titluri foarte bune ce pot rivaliza cu acelea produse de companii mult mai cunoscute. RGDA si ESL Arena considera conventia Comic Con 2016 o buna oportunitate de a populariza cateva dintre jocurile produse in Romania de studiouri romanesti.

„RGDA exista ca un intermediar ce-si propune sa inlesneasca comunicarea intre dezvoltatorii romani de jocuri, dar si ca un catalizator al industriei de gaming din tara noastra. in acest sens, RGDA işi doreşte sa devina reprezentantul industriei locale de game development in fata institutiilor statului şi, bineinteles sa promoveze piata dezvoltatorilor de jocuri din Romania publicului larg, la nivel national şi international. Comic Con 2016 ne ofera o ocazie excelenta de a promova industria locala publicului pasionat de gaming alaturi de o parte dintre membrii noştri,” spune Catalin Butnariu, presedinte RGDA.

Cei ce vor vizita Comic Con 2016, vor avea ocazia sa testeze jocuri pentru PC produse de dezvoltatorii romani, ca First Person Shooter-ul Positron, puzzle-ul Black The Fall, un joc de strategie numit Idle Civilization, jocul de aventura Amber – A Quest in Torch Valley, precum si puzzle-ul No Point - disponibil si pe platforma Android.

Tot in cadrul conventiei, Amber Studio pregateste un game-jam si va lansa si un nou joc pentru mobile. Studioul AlienPixel Studio va fi prezent la Comic Con 2016 cu titlul lor Polandball:Can Into Space!, iar Kappsule Studios isi va prezenta jocurile Battle Golf si Wrassling, toate acestea fiind disponibile atat pe Android, cat si iOS.

RGDA si ESL Arena doresc sa incurajeze si sa promoveze jocurile concepute si produse in Romania de catre studiouri de dezvoltare romanesti, iar prezenta unora dintre acestea la Comic Con 2016 este o dovada ca tara noastra nu doar consuma gaming, ci si produce continut de calitate pentru industria de gaming.

„Sportul electronic a devenit o componenta importanta in industria de gaming din foarte multe tari, iar Romania nu este o exceptie in acest sens. Speram ca prin sprijinul ESL Arena, dar si a altor entitati din industria de gaming locala, dezvoltatorii de jocuri din Romania sa beneficieze de o expunere mai mare, dar si de suport din partea organizatiilor guvernamentale. Alaturi de RGDA, incercam sa promovam si sa aratam ca romanii sunt producatori foarte buni de jocuri,” spune Martin Kadinov, manager regional ESL South East Europe.

Share articol: