Unul dintre capitolele la care fanii seriei de jocuri FIFA nu s-au putut plange niciodata a fost disponibilitatea celor mai importante echipe si a celor mai importanti jucatori. Spre deosebire de PES, cel care nu s-a apropiat niciodata la numarul de licente, jocurile FIFA ofereau utilizatorilor ce este mai bun.

Acest lucru se poate schimba insa - dupa ce stadionul Camp Nou a disparut din FIFA 17 in urma unui parteneriat al celor de la Konami cu FC Barcelona, urmatorul FIFA ar putea ramane fara o intreaga liga!

EA Sports, producatorul seriei FIFA, detine drepturile pentru campionatul german de fotbal si pentru liga a 2-a din aceasta tara insa intelegerea urmeaza sa expire la finalul acestei sezon. Iar pana acum EA Sports nu a ajuns la un acord pentru a prelungi aceasta intelegere.

In acest moment, federatia germana a prezentat 3 variante: o intelegere exclusiva cu EA Sports, ceea ce ar insemna ca urmatorul PES nu va avea toate echipele germane disponibile, o intelegere cu ambele companii fara ca vreunul dintre cele 2 simulatoare sa mai detina drepturi exclusive si, varianta care i-a speriat pe fanii jocurilor FIFA, o intelegere exclusiva cu Konami ceea ce ar insemna ca FIFA 18 sa nu contina Bundesliga!

Totusi, aceasta varianta pare destul de greu de realizat in conditiile in care forta financiara a celor de la EA Sports le-a permis pana acum sa obtina licentele dorite. Iar Bundesliga este unul dintre cele mai importante campionate din lume.