Federatia Internationala de Fotbal a avut nevoie de ani de zile pentru a accepta ca tehnologia de linia portii sa fie folosita in acest sport. Si chiar si dupa ce acest sistem a fost aprobat, exista doar cateva ligi care beneficiaza de aceasta tehnologie.

Insa acea decizie a aratat ca organizatia este dispusa se evolueze si sa se adapteze la timpurile actuale. Iar urmatorul pas e facut acum - FIFA, alaturi de IFAB (International Football Association Board), adica cei care decid regulile din fotbal, au aprobat testarea reluarilor video pentru a decide momentele controversate din timpul meciurilor, scriu cei de la Engadget.

Conform IFAB, este inclusa ajutarea arbitrilor la decizii care schimba soarta unui joc precum solicitarile de penalty, situatiile de cartonase rosii si, desigur, goluri. Totusi, desi testele vor incepe in startul lui 2017, FIFA si IFAB nu vor decide daca sistemul Video Assistan Referee (VAR) va fi implementat pana in 2018-2019. Ca parte a testarii largi, experimente live vor fi efectuate in toata lumea.

Prima liga din Statele Unite, Major League Soccer, va participa la aceste teste, la fel si Bundesliga din Germania, Hyundai A-League din Austria si mai multe divizii ce apartin de federatiile braziliene, olandeze si portugheze de fotbal.