Football Manager™ 2014, cel mai asteptat simulator de management fotbalistic al anului, a fost expediat astazi catre magazinele din Romania, precum si catre toti clientii romani care au plasat precomenzi. Fanii FM™ vor putea activa jocul chiar in ziua lansarii mondiale: 31 octombrie 2013.

Cu ocazia lansarii, FMro.ro a oferit o serie de noi imagini din Football Manager™ 2014 care prezinta jucatori si echipe romanesti, asa cum se prezinta in noul joc creat in studiourile Sports Interactive: IMAGINI AICI

• Constantin Budescu
• Cristian Gavra
• Eric - Overview Profile
• Federico Piovaccari
• Gomo Onduku
• Orlando
• Ovidiu Hoban
• Robert Maah
• Szabolcs Szekely
• FM™ 2014 - News Inbox
• FC Dinamo 1948 Bucharest - Interaction Team Meeting
• FC Dinamo 1948 Bucharest - Tactics Overview

Mihai Andries, Head Researcher Sports Interactive pentru Romania, a coordonat echipa de research pentru FM 2014, echipa care a realizat si traducerea manualului oferit impreuna cu jocul.

Football Manager™ 2014 este acum disponibil in Romania in varianta PC (compatibila si cu Mac si Linux), in magazine de specialitate retail si online, la pretul de 149,99 de lei.

Despre Football Manager 2014

Cu peste 1000 de imbunatatiri si optimizari fata de varianta anterioara, FM 2014 este cea mai realista simulare de management de fotbal din toate timpurile.

Pe langa elementele imbunatatite de gameplay, FM 2014 vine cu o gama larga de inovatii tehnologice. De exemplu, jocul va fi pentru prima data disponibil si pentru sistemul de operare Linux, iar producatorii au implementat tehnologia „cloud save“, pentru ca managerii virtuali sa isi poata continua carierele din single player de pe orice computer, de oriunde din lume.

De asemenea, experienta FM a devenit chiar mai facil de personalizat decat pana acum, multumita integrarii Steam Workshop. Acest lucru le va permite managerilor sa isi creeze si sa le ofere altor jucatori acces la continut FM si experiente personalizate, cum ar fi pachete foto/sigle, competitii noi si custom si chiar si provocari in-game speciale, create cu ajutorul Challenge Editor, inclus acum in Pre-game Editor (oferit spre download gratuit).

Scopul nostru a ramas neschimbat de-a lungul anilor pe care i-am dedicat productiei seriei Football Manager: sa oferim cea mai autentica si mai captivanta simulare a managementului fotbalistic, o modelare fidela a lumii reale a fotbalului, de care sa te poti bucura de oriunde din lume“, a declarat Directorul de studio Sports Interactive, Miles Jacobson. „Jucatorii pot prelua controlul asupra echipei de la orice computer, iar multumita imbunatatirilor semnificative pe care le-am adus structurii jocului, dar si elementelor nou adaugate, FM™ 2014 va oferi cea mai completa experienta Football Manager de pana acum.“

Iata cateva dintre cele mai importante elemente noi din FM™ 2014:

- Motor 3D pentru meciuri imbunatatit
- Latura tactica revizuita
- Transferuri si contracte mai realiste
- Interactiune mai sofisticata cu membrii conducerii clubului
- Interactiune mai complexa intre personal, jucatori si managerii rivali
- Sistem de stiri imbunatatit
- Interfata grafica optimizata
- Evolutie a modului Classic
- Optiuni suplimentare pentru comunitate
- imbuntatatiri extinse la nivel de tehnologie

Football Manager™ 2014 este distribuit in Romania prin SKIN si a fost lansat pentru PC, Mac si Linux joi, 31 octombrie 2013.

Fanii jocului care precomanda FM™ 2014 de la unul dintre magazinele partenere vor avea acces la versiunea Beta a jocului, in care toate optiunile variantei finale vor fi active, cu aproximativ doua saptamani inainte de lansare. Carierele pornite in aceasta varianta Beta vor continua in varianta finala a jocului. Pe www.footballmanager.com se va gasi o lista a magazinelor partenere.

Mai multe detalii despre cele peste 1000 de optiuni noi sau imbunatatite ale jocului vor fi dezvaluite in saptamanile urmatoare, via Facebook (facebook.com/officialfootballmanager) si Twitter, atat prin contul Football Manager (@FootballManager), cat si prin cel al lui Miles Jacobson (@milesSI).

De asemenea, vor exista informari si inregistrari video saptamanale despre caracteristicile principale ale lui FM™ 2014 pe website-ul oficial al jocului (www.footballmanager.com).

- Motor 3D pentru meciuri imbunatatit
Acest motor 3D a fost imbunatatit masiv, si acum include AI optimizat (Artificial Intelligence), iluminare si animatii ale jucatorilor de calitate mult mai buna, modele individuale ale jucatorilor si echipamentului, reactii realiste la incidentele de pe teren, precum si o gama de optimizari care, impreuna, alcatuiesc cel mai bun si mai rapid FM Match Engine de pana acum.

- Latura tactica revizuita
Producatorii au refacut complet modulul tactic, cu toate aspectele sale: concept, optiuni si implementare. Rolurilor jucatorilor si strategiile de echipa au devenit chiar si mai importante. Jucatorii pot primi roluri special definite pe teren. Nu in ultimul rand, AI-ul managerilor rivali a fost imbunatatit. Astfel, se vor adapta mai rapid din punct de vedere tactic la situatia din timpul meciului.

- Transferuri si contracte mai realiste
FM 2014 are un modul imbunatatit de transferuri. Cluburile si managerii au o atitudine mai realista atunci cand vine vorba despre propunerile de transfer. in plus, au fost adaugate mai multe clauze contractuale care exista in realitate, cum ar fi posibilitatea de a imprumuta un jucator clubului de la care tocmai a fost transferat, precum si optiunea de a plati o suma de bani, plus cativa jucatori sub forma de imprumut, in schimbul unui transfer. O alta noutate este clauza contractuala prin care jucatorul primeste bonus pentru simplul fapt ca este inclus in lotul pentru meci. in plus, vechiul sistem „pe ture“ al negocierilor de transferuri poate fi abordat acum in doua moduri: cel existent, cunoscut de fani, sau „live“, in mod similar cu cel utilizat in negocierea contractelor din FM.

- Interactiune mai sofisticata cu membrii conducerii clubului
Negocierile de contract sunt mai realiste in FM 2014, deoarece managerii si conducerea clubului pot acum sa ridice pretentii sau sa isi prezinte viziunea pentru viitorul clubului, atat in interviurile de angajare, cat si in cadrul discutiilor de prelungire a contractelor. De asemenea, in situatia in care o alta echipa le-a facut o oferta si acestia au refuzat-o, managerii pot primi ca bonus de loialitate posibilitatea de a negocia bugetele pentru transferuri si salarii.

- Interactiune mai complexa intre personal, jucatori si managerii rivali
in FM 2014 vor exista interactiuni imbunatatite intre jucatori, manageri, rivalii acestora si presa. De exemplu, membrii staff-ului tehnic ofera acum feedback despre performantele echipei secunde si ale echipei de tineret. Managerii le pot cere jucatorilor-cheie sa discute cu membrii lotului care au moralul scazut, iar introducerea in joc a unei intalniri de final de sezon ii permite managerului sa isi informeze echipa despre performantele de pana in acel moment si despre asteptarile pentru sezonul urmator.

- Sistem de stiri imbunatatit
Sistemul de stiri din FM 2014 a fost optimizat, pentru ca managerii sa poata sa atace problemele clubului direct din inbox. in plus, stirile au acum un cod de culori, in functie de categorie, si ofera mai multe detalii decat in variantele anterioare ale jocului – de exemplu, rapoartele primite de la scouteri apar acum sub forma unei singure notificari, cu un rezumat despre toti jucatorii observati, si ofera posibilitatea de a crea o lista preferentiala cu numele de interes sau chiar de a face oferte fiecarui jucator.

- Interfata grafica optimizata
in FM 2014, producatorii au adus schimbari majore la nivelul interfetei grafice. Zonele importante de pe ecran au un nou design – inclusiv paginile training overview, transfer centre si news inbox – iar interfata cu utilizatorul a trecut prin modificari substantiale. Limbajul din joc a fost revizuit, pentru a fi mai apropiat de terminiologia utilizat in fotbalul din realitate.

- Evolutie a modului Classic
Managerii au acum la dispozitie mai mult de trei natiuni pentru modul Classic. in plus, modul „fast play“ din FM acum include Transfer Deadline Day, un modul Match Plan si noi elemente care pot fi deblocate.